Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Ålandsbankens

Ålandsbankens aktiechef pekar ut tre bolag för portföljen 2023 - Aktiespararna

Ålandsbankens aktiechef Lars Söderfjell pekar ut tre stycken aktier för portföljen nästa år i en intervju med Aktiespararna.

På en fråga om vad han tror inför nästa år ger aktiechefen följande svar.

”Jag är positiv – det borde finnas förutsättningar för ett betydligt bättre börsår 2023 av två skäl: dels kommer vi att få se sjunkande inflationstal, dels kommer vi senare under året att få se efterfrågan förbättras igen. Värderingarna är generellt sett inte ansträngda, och vi tror att nedrevideringarna av vinstprognoserna kan begränsas till 5–10 procent från dagens höga nivåer", säger han.

"Kombinationen av minskad osäkerhet kring konjunkturen och en stabilisering av marknadsräntorna bör vara tillräckligt för en positiv markmarknadsutveckling", fortsätter Söderfjell.

Han tror dock att det kan vara ganska volatilt framöver.

I övrigt tror han att ’kvalitetsverkstad’ kan prestera bra. Assa Abloy, Alfa Laval och Atlas Copco pekas ut som aktier som bör kunna utvecklas bra. Generellt tror han på att cykliska bolag (inklusive teknologi) kommer att kunna prestera bra under nästa år.

Konjunkturstabila områden väntas få det tuffare att följa med i en uppgång. För helåret tror Söderfjell att börsen kan stiga cirka 15 procent, men osäkerheten är stor.

https://www.aktiespararna.se/nyheter/aktiechefen-tre-bolag-portfoljen-2023

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du högst sparränta just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella sparräntor för sparkonton för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Om aktien Alfa Laval

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt

Kontakta oss

Börskollen Sverige AB

Org.nr: 559236-5141

Email: info@borskollen.se

Betygsätt oss

Disclaimer

Börskollen Sverige AB (”Börskollen”) är inte finansiella rådgivare, står inte under finansinspektionens tillsyn och ger inga råd till dig. Detta innebär att investeringsbeslut baserade på information som direkt eller indirekt härrörande från Börskollen eller personer med koppling till Börskollen, alltid fattas självständigt av investeraren. Börskollen frånsäger sig allt ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av material härrörande från tjänsten Börskollen.


CFD-kontrakt

CFD-kontrakt är komplexa instrument som innebär stor risk för snabba förluster på grund av hävstången. 79 % av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna. Du bör tänka efter om du förstår hur CFD-kontrakt fungerar och om du har råd med den stora risken för att förlora dina pengar. Optioner och turbowarranter är komplexa finansiella instrument och du riskerar ditt kapital.

Copyright © 2021 Börskollen Sverige AB. All rights reserved.