Nyhet

Bavarian

Bavarian Nordics covid-19-vaccinkandidat gav signifikant immunsvar i fas 2-studie

Danska bioteknikbolaget Bavarian Nordic meddelar att resultat från fas 2-studien med covid-19-vaccinkandidaten ABNCoV2 inducerade en signifikant ökning av de neutraliserande antikropparna mot omikronvarianten hos majoriteten av försökspersonerna. Emellertid var de neutraliserande antikropparna för omikronvarianten lägre än för alpha-, beta- och deltavarianten; dock gav immuniseringen för omikron fortsatt en hög nivå av skydd.

"Vi har nu visat en stor räckvidd av immunsvar mot olika varianter av oro, inklusive omikron. Detta uppmuntrar oss att fortsätta att snabbt initiera vår fas 3-studie och därefter skicka in detta vaccin för licensiering", kommenterar vd Paul Chaplin.

Bavarians aktie stiger med nära 7 procent på beskedet, medan svenska Expres2ion Biotech rusar runt 36 procent. Sommaren 2020 meddelades att Expres2ion Biotechs joint venture Adaptvac tecknat ett avtal med Bavarian Nordic som licensierat de kommersiella rättigheterna till vaccinkandidaten.

ABNCoV2 undersöks som tilläggsdos och patienterna i studien hade tidigare fått doser av redan godkända covid-19-vaccin.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt