Börsveckan ger köpråd för Getinge och Arbona - avvakta Sdiptech och Devport
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Börsveckan ger köpråd för Getinge och Arbona - avvakta Sdiptech och Devport

Börsveckan

Börsveckan behåller sitt köpråd för medicinteknikbolaget Getinge tills vidare och sätter köp på investmentbolaget Arbona. Däremot blir rekommendationen avvakta när det gäller teknikkoncernen Sdiptech och teknikkonsulten Devport, framgår det av senaste utgåvan.

Getinge släppte nyligen en vinstvarning och aktien är nu billig enligt Börsveckan. Det konstateras att Getinge har som ambition att växa med 4-6 procent organiskt per år med en justerad vinst per aktie som ökar 10 procent årligen.

"Kommer man i närheten av detta så är aktien väldigt attraktiv i nuvarande börsmiljö där vi kliver in i en lågkonjunktur. Även om man inte når hela vägen så torde nedsidan vara begränsad efter kursraset i veckan som gick. Vi behåller köprådet tills vidare", skriver Börsveckan.

Arbona beskrivs som ett investmentbolag som flyger lite under radarn. Börsveckan uppskattar att rabatten kan vara uppåt 20 procent och sätter köp, men uppmanar till att vara selektiv med köptillfället med tanke på aktiens låga likviditet.

Sdiptech levererade en historiskt hög lönsamhet i första kvartalet. Samtidigt är skuldsättningen hög, liksom räntekänsligheten och Börsveckan vågar inte köpa i nuläget.

"Vi vill vänta och se hur pass motståndskraftigt bolaget är under en lågkonjunktur innan vi anser att det råder köpläge i Sdiptech", skriver tidningen.

När det gäller Devport måste man nästan se positivt på cykliskt och fordonsindustrin för att gilla aktien. Börsveckan tror snarare på tuffare tider och hur väl rustat Devport är för en lågkonjunktur återstår att se. Rekommendationen blir avvakta.

Börsveckan skriver även om finska Metsä och menar att utsikterna är osäkra på kort sikt men över tid bedöms det att investerare kommer att uppskatta hållbarheten i kartongbolagets affärsmodell. Värderingen är försiktig.

"Metsä Board är kanske ingen kursraket, men för den som söker efter aktier som ger exponering mot hållbara industrier, och till en låg värdering, så är det helt klart ett intressant val", skriver Börsveckan.

Norska Elektroimportøren anses vara ett intressant bolag men det är fel tid.

"Hushållens svaga efterfrågan i kombination med en lite feltajmad expansion in i Sverige lockar inte. Trots en gedigen ägarlista med Aeternum Capital som huvudägare med drygt 21 procent av kapitalet, där man också köpte aktier för cirka 50 MNOK nyligen, följt av Nordea och Odin Fonder så avstår vi i nuläget. Den höga skuldsättningen är lite skrämmande", framgår det av analysen.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Den här månaden har vi valt att lyfta fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
KOM IGÅNG

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Om aktien DevPort

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt