Nyhet

Börsveckan

Börsveckan ger köpråd för Intrum, Inwido och Coor

Börsveckan ger köpråd för Intrum, Inwido och Coor i den senaste utgåvan. Tidningen lämnar rådet avvakta för Dustin, Byggpartner, Nordic Waterproofing och Ogunsen.

Kredithanteringsbolaget Intrum levererar stabila siffror och aktien kan vara en relativvinnare i stökiga ekonomiska tider. "Sammantaget är värderingen så pass låg att det överväger riskerna", skriver Börsveckan som upprepar sitt köpråd.

IT-leverantören Dustin har bra fart på försäljningen, men det är tuffare lönsamhetsmässigt. Tidningen sänker sina vinstprognoser och väljer att avvakta med aktien, trots god direktavkastning.

Fönstertillverkaren Inwido går starkt operativt men har i likhet med andra byggleverantörer tappat en del hel på börsen i år. "Det tror vi skapar ett gott köpläge för den långsiktige", skriver Börsveckan.

Välskötta Byggpartner kom med en svag rapport för det första kvartalet sett till lönsamhet och tyvärr kan det bli sämre innan det vänder. Med två stora förvärv på kort tid har också osäkerheten ökat. "Vi säljer Byggpartner från båda portföljerna och slopar köprådet här och nu", skriver tidningen och ger det nya rådet avvakta.

Försäljningen till nybyggen står för 50 procent av tätskiktsbolaget Nordic Waterproofings omsättning. Här finns osäkerhet kring marknadsutsikterna varför dagens värdering är rimlig, bedömer Börsveckan som väljer att avvakta.

Trots oro för kontorens framtid ökar fastighetsservicebolaget Coor omsättningen och därtill stiger lönsamheten. Förvärv bidrar men det mesta att tillväxten sker för egen maskin. Tidningen upprepar sitt köpråd.

Bemanningsbolaget Ogunsen växer rejält i början av 2022 med tvåsiffrig marginal. Kan det bli bättre än så här när konjunkturen ser ut att vika, frågar sig Börsveckan som väljer att avvakta.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt