Börsveckan ger köpråd för Intrum, Inwido och Coor
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Börsveckan ger köpråd för Intrum, Inwido och Coor

Börsveckan

Börsveckan ger köpråd för Intrum, Inwido och Coor i den senaste utgåvan. Tidningen lämnar rådet avvakta för Dustin, Byggpartner, Nordic Waterproofing och Ogunsen.

Kredithanteringsbolaget Intrum levererar stabila siffror och aktien kan vara en relativvinnare i stökiga ekonomiska tider. "Sammantaget är värderingen så pass låg att det överväger riskerna", skriver Börsveckan som upprepar sitt köpråd.

IT-leverantören Dustin har bra fart på försäljningen, men det är tuffare lönsamhetsmässigt. Tidningen sänker sina vinstprognoser och väljer att avvakta med aktien, trots god direktavkastning.

Fönstertillverkaren Inwido går starkt operativt men har i likhet med andra byggleverantörer tappat en del hel på börsen i år. "Det tror vi skapar ett gott köpläge för den långsiktige", skriver Börsveckan.

Välskötta Byggpartner kom med en svag rapport för det första kvartalet sett till lönsamhet och tyvärr kan det bli sämre innan det vänder. Med två stora förvärv på kort tid har också osäkerheten ökat. "Vi säljer Byggpartner från båda portföljerna och slopar köprådet här och nu", skriver tidningen och ger det nya rådet avvakta.

Försäljningen till nybyggen står för 50 procent av tätskiktsbolaget Nordic Waterproofings omsättning. Här finns osäkerhet kring marknadsutsikterna varför dagens värdering är rimlig, bedömer Börsveckan som väljer att avvakta.

Trots oro för kontorens framtid ökar fastighetsservicebolaget Coor omsättningen och därtill stiger lönsamheten. Förvärv bidrar men det mesta att tillväxten sker för egen maskin. Tidningen upprepar sitt köpråd.

Bemanningsbolaget Ogunsen växer rejält i början av 2022 med tvåsiffrig marginal. Kan det bli bättre än så här när konjunkturen ser ut att vika, frågar sig Börsveckan som väljer att avvakta.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Den här månaden har vi valt att lyfta fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
KOM IGÅNG

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Om aktien Byggpartner

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt