Catena får höjda rekommendationer till köp eller upprepade köpråd efter rapporten
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Catena får höjda rekommendationer till köp eller upprepade köpråd efter rapporten

Catena

Fastighetsbolaget Catena belönas med antingen höjda rekommendationer till köp eller upprepade köprekommendationer efter sin Q4-rapport.

Bland de analyshus som höjer till köp återfinns Carnegie (från behåll) med en högre riktkurs på 490 kronor (470). Handelsbanken höjer sin korta rekommendation till köp från behåll.

"Vi menar att en premiumvärdering är motiverad och att det finns fortsatt stor potential till följd av möjligheter för organisk tillväxt i kombination med en solid finansiell ställning, vilket möjliggör att bolaget kan kapitalisera på projektexpansion och förvärv utan att riskera balansräkningen", skriver Handelsbanken i analysen.

Den långa rekommendationen, på tre års sikt, outperform upprepas, samtidigt som riktkursen höjs till 650 kronor, vilket indikerar en uppsida på 46 procent.

Pareto Securities och Kepler Cheuvreux höjer också sina riktkurser samtidigt som de båda upprepar köp.

Pareto framhåller att den nuvarande värderingen inte fullt ut återspeglar tillväxtpotentialen, vilket gör att det finns ett attraktivt risk/avkastning förhållande i aktien. Riktkursen höjs till 492 kronor (465).

Kepler uppmärksammar den fina höjningen av fastighetsvärdet i rapporten.

"Det höjda fastighetsvärdet visar styrkan i Catenas marktillgångar och förklarar tydligt varför denna aktie bör handlas till en premie", skriver analyshuset och höjer riktkursen till 530 kronor (510).

SEB och DNB tillhör de som upprepar köp men väljer att sänka sina riktkurser till 507 kronor (520) respektive 500 kronor (510).

Sist ut är Ålandsbanken som skriver att rapporten var stark, och framhåller att värdeuppgången i fastighetsportföljen kom in bättre än väntat. Man spår upprevideringar efter rapporten.

"Vi räknar med att marknadens prognoser kommer att höjas med medelhöga ensiffriga tal och ser uppgången i aktien som motiverad", skriver banken.

Catena backar 3,2 procent på Stockholmsbörsen.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Catena

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Den här månaden har vi valt att lyfta fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
KOM IGÅNG

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Om aktien Catena

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt