Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Discovery

Discovery kan köpa TV4 - Realtid

Warner Medias tv-bolag Discovery kan komma att köpa TV4 av teleoperatören Telia, enligt medieanalytikern Olle Lidbom. Det rapporterar Realtid.

Enligt Lidbom samt TV4:s förra vd Jan Scherman tyder mycket på att TV4 kan säljas av ägaren Telia.

Medan Scherman tror att Schibsted kan köpa tv-bolaget tror Lidbom på Discovery.

"Att stå upp mot en global och mycket välfinansierad transformation där aktörerna heter Netflix, Amazon, Discovery och Warner är svårt. Men Warner Media-ägda Discovery har en långsiktig strategi för att lansera Discovery+, och där skulle C Mores fina innehåll förstås göra sig bra. TV4 kan i en sådan affär förbli det de varit starkast på, nämligen en marksänd, reklamfinansierad tv-kanal", säger Olle Lidbom.

https://www.realtid.se/medieanalytikern-discovery-koper-tv4/

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt