Equinor och Exxon kommer expandera sitt brasilianska oljefält - Reuters
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Equinor och Exxon kommer expandera sitt brasilianska oljefält - Reuters

Oljejättarna Equinor och Exxon kommer bygga ut ett gemensamt oljeprojekt på 8 miljarder dollar utanför Brasiliens kust. Det skriver Reuters.

Bolagen ska utöka produktionen för Bacalhau-fältet med mer än 1 miljard fat olja. Det kan innebära att en ny borrigg och flytande produktionsplattform installeras.

Bacalhau-fältet kan innebära Exxons första oljeproduktion utanför den brasilianska gränsen. Den första oljan väntas bli producerad i 2024.

Förborrning av fas 1-brunnarna bör inledas under tredje kvartalet i år, sade en talesman till Reuters. Parterna undertecknade förra året ett fyraårskontrakt på 380 miljoner dollar med Seadrill för fas 1-kampanjen. Den andra fasen kan eventuellt dubbla investeringen av den första, enligt källor till Reuters.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Populära ekonominyheter

Om aktien Equinor

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt

Kontakta oss

Börskollen Sverige AB

Sjösavägen 8

124 55 Bandhagen

Sverige

Org.nr: 559236-5141

Email: [email protected]

Disclaimer

Börskollen Sverige AB (”Börskollen”) är inte finansiella rådgivare, står inte under finansinspektionens tillsyn och ger inga råd till dig. Detta innebär att investeringsbeslut baserade på information som direkt eller indirekt härrörande från Börskollen eller personer med koppling till Börskollen, alltid fattas självständigt av investeraren. Börskollen frånsäger sig allt ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av material härrörande från tjänsten Börskollen.


CFD-kontrakt

CFD-kontrakt är komplexa instrument som innebär stor risk för snabba förluster på grund av hävstången. 72% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna. Du bör tänka efter om du förstår hur CFD-kontrakt fungerar och om du har råd med den stora risken för att förlora dina pengar. Optioner och turbowarranter är komplexa finansiella instrument och du riskerar ditt kapital.

Copyright © 2024 Börskollen Sverige AB. All rights reserved.