Nyhet

Fastigheter:

Fastigheter: Läget är inte så nattsvart enligt Biljana Pehrsson - Di

Kungsledens tidigare vd Biljana Pehrsson menar att det inte är så nattsvart i fastighetsmarknaden som börsen tycks tro.

”Läget är inte så nattsvart som man vill få det till”, uppgav hon i samband med fastighetskonferensen Business Arena i Stockholm enligt Dagens industri, Di. Fastighetsveteranen pekar också på att den noterade fastighetssektorn handlas till en rabatt om 40-60 procent mot substansen.

Hon tror att det finns en oro för att priserna kommer att behöva justeras ned i och med de stigande räntorna. Dessutom finns det en oro för refinansieringen av skulder.

Fastighetsbolagen har backat på bred front. Bolag med många aktieägare såsom SBB och Castellum är ned med 80 respektive 50 procent i år.

https://www.di.se/nyheter/fastighetstopparna-ser-ingen-risk-for-kris-trots-kurskrascherna/

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt