FDA godkänner Mylans generiska version av Astra Zenecas astmaläkemedel Symbicort
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

FDA godkänner Mylans generiska version av Astra Zenecas astmaläkemedel Symbicort

Amerikanska läkemedelsmyndigheten FDA har godkänt Mylan Pharmaceuticals generikaversion av Astra Zenecas Symbicort (budesonide/formoterol) för behandling av patienter med astma och KOL i USA. Det framgår av myndighetens hemsida.

"Dagens godkännande av det första generiska läkemedlet för en av de vanligast föreskrivna kombinationsprodukterna av komplexa läkemedel och anordningar för behandling av astma och KOL är ytterligare ett steg framåt i vårt åtagande att ta ut generiska kopior av komplexa läkemedel till marknaden, vilket kan förbättra livskvaliteten och hjälpa till att minska kostnaderna för behandling", kommenterar Sally Choe, chef för Office of Generic Drugs på FDA. "Detta speglar FDA:s fortsatta ansträngningar för att öka konkurrensen och tillgången till kvalitetssäkra, effektiva och prisvärda läkemedel för patienter och konsumenter."

Tidigare har en domstol i USA beslutat till förmån för Astra Zeneca i deras rättstvister mot Mylan och i ett pressmeddelande från den 3 mars 2021 kommenterade Astra Zenecas Executive Vice President för Biopharmaceuticals, Ruud Dobber: "Astra Zeneca är nöjda med domstolens beslut, och vi har fullt förtroende för styrkan i våra immateriella rättigheter som skyddar Symbicort."

Svenska Iconovo utvecklar en generikaversion av en pulverformulering av Symbicort, som de avser att ta till USA tillsammans med partnern Amneal. I en kommentar till Finwire uppger vd Johan Wäborg att nyheten är positiv då den visar på att det generiska systemet fungerar.

Symbicort ges som en spray i USA, men som en pulverformulering i resten av världen.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Den här månaden har vi valt att lyfta fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
KOM IGÅNG

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Om aktien AstraZeneca

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt