Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

FDA godkänner Mylans generiska version av Astra Zenecas astmaläkemedel Symbicort

Amerikanska läkemedelsmyndigheten FDA har godkänt Mylan Pharmaceuticals generikaversion av Astra Zenecas Symbicort (budesonide/formoterol) för behandling av patienter med astma och KOL i USA. Det framgår av myndighetens hemsida.

"Dagens godkännande av det första generiska läkemedlet för en av de vanligast föreskrivna kombinationsprodukterna av komplexa läkemedel och anordningar för behandling av astma och KOL är ytterligare ett steg framåt i vårt åtagande att ta ut generiska kopior av komplexa läkemedel till marknaden, vilket kan förbättra livskvaliteten och hjälpa till att minska kostnaderna för behandling", kommenterar Sally Choe, chef för Office of Generic Drugs på FDA. "Detta speglar FDA:s fortsatta ansträngningar för att öka konkurrensen och tillgången till kvalitetssäkra, effektiva och prisvärda läkemedel för patienter och konsumenter."

Tidigare har en domstol i USA beslutat till förmån för Astra Zeneca i deras rättstvister mot Mylan och i ett pressmeddelande från den 3 mars 2021 kommenterade Astra Zenecas Executive Vice President för Biopharmaceuticals, Ruud Dobber: "Astra Zeneca är nöjda med domstolens beslut, och vi har fullt förtroende för styrkan i våra immateriella rättigheter som skyddar Symbicort."

Svenska Iconovo utvecklar en generikaversion av en pulverformulering av Symbicort, som de avser att ta till USA tillsammans med partnern Amneal. I en kommentar till Finwire uppger vd Johan Wäborg att nyheten är positiv då den visar på att det generiska systemet fungerar.

Symbicort ges som en spray i USA, men som en pulverformulering i resten av världen.

❤️ Prenumerera på vårt nyhetsbrev med handplockade nyheter och ladda ner vår app för bolagsbevakning.

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Om aktien AstraZeneca

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt