Generic Sweden (GENI) aktie | Alla nyheter - Börskollen
Bolagssidan är framtagen i samarbete med
Bildkälla:
Att investera dina pengar innebär alltid en risk. Sidan kan innehålla/innehåller reklam eller affiliatelänkar.

Generic Sweden aktie

🔔 Skapa bevakning

GENI  

Generic är ett teknikbolag som verkar inom meddelandetjänster. Generic erbjuder en plattform för digitala kommunikationstjänster som kan integreras i kundernas interna eller externa kommunikationsflöden. Tjänsterna tillhandahålls genom en CPaaS-modell (Communication Platform as a Service). Generics kunder återfinns i alla områden och med särskild position inom larm och säkerhet, vård och e-hälsa samt e-handel och logistik. Bolaget grundades 1993 och har säte i Stockholm.

Generic Sweden tillhör sektorn Informationsteknik och branschen Säkerhet & Bevakning. Bolaget har ett börsvärde på 1 399 MSEK, en omsättning på 72 MSEK och med ett resultat på 15 MSEK under de senaste rullande 12 månaderna.

Mer om aktien Generic Sweden

En aktie är en andel av ett företag, närmare bestämt ett aktiebolag. Om du köper Generic Sweden (GENI) aktien idag blir du omgående delägare i bolaget och har då även rätt att ta del av eventuell framtida aktie utdelning.

Generic Sweden aktie handlas på börsen i Sverige, på listan First North, och med tickern GENI. Aktien har ett P/E-tal på 91.5 och P/S-tal på 14 baserat på vinsten och omsättningen för de senaste 12 månaderna.

Generic Sweden utdelning och direktavkastning

Aktieutdelning innebär att ett företag delar ut en del av sitt överskott till sina aktieägare. Vanligtvis sker det när ett bolag går med vinst och då väljer att dela ut en viss del av vinsten. Direktavkastning är ett mått på hur stor utdelningen är i förhållande till företagets aktuella aktiekurs.

Mer information om bolagets aktieutdelning och direktavkastning kan du finna hos Börsdata.

Generic Sweden senaste utdelning är 0.8 SEK per aktie, vilket innebär en direktavkastning på 0.7% baserat på de senaste rullande 12 månaderna.

Generic Sweden Avanza – se aktiekurs idag

Se Generic Sweden senaste aktiekurs och köp aktien hos någon av storbankerna eller hos de populära nätmäklarna, Avanza och Nordnet, som har lättanvända appar och smidiga tjänster som ligger i framkant.

Nyheter Generic Sweden – analys och riktkurs

I vårt nyhetsflöde nedan hittar du olika typer av nyheter, där det kan röra sig om allt från videos, blogginlägg, aktie analys, rekommendation och riktkurs, rapport och pressmeddelanden som rör bolaget och aktien Generic Sweden.
Visa hela beskrivningen ▼
Bildkälla:

Börskollen rekommenderar

Tjänster vi kan rekommendera till dig som vill handla aktier i Generic Sweden.

⭐⭐⭐⭐⭐

  • Sveriges nöjdaste kunder 11 år i rad
  • Handla aktier, fonder och derivat
  • Bli kund snabbt, enkelt och gratis
Skapa konto idag
Nyheter
Blogginlägg
Videos
Insynshandel
Pressmeddelanden
Analyser

Vi har inte hittat några nyheter än.

Mer om Generic Sweden

Generic Sweden

TickerGENI
ListaFirst North
LandSverige
SektorInformationsteknik
BranschSäkerhet & Bevakning
Börsvärde1 399 MSEK
Omsättning72 MSEK
Vinst15 MSEK
P/E91.5
P/S14
Utdelning0.8 SEK
Direktavkastning0.7%

Handla aktien

Analysera aktien

Mer info om bolaget

Bevaka aktien Generic Sweden

Bevaka med pushnotiser


Vill du få en automatisk notis när det kommer en nyhet om Generic Sweden? Då rekommenderar vi att du laddar ner vår app idag!


Kom igång med bolagsbevakning i appen på 3 minuter