Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Gardell:

Gardell: Aktier är riktigt billiga nu - Di

Aktivistfonden Cevian Capitals vd Christer Gardell anser att traditionella aktier har blivit riktigt billiga nu. Det uppgav han under en intervju på Di Börsdagen.

En aktie som är “extremt billig” är det egna innehavet Ericsson som handlas till en ev/ebit på 5-6 gånger estimatet för 2023.

”Utifrån en långsiktig investerarsyn råder nu utmärkta köptillfällen. Vi kommer titta tillbaka om fem år och säga 'herregud, vi köpte Ericsson för ev/ebit-multipel 5'. Vi kommer aldrig veta om det är en bra affär på 1-3 månaders sikt, men på fem års sikt kan jag nästan garantera att det kommer att vara en kanonaffär”, sade Gardell.

Andra bolag som enligt Gardell också är billiga är Volvo, Trelleborg, SKF och Autoliv. Cevian har tidigare varit ägare i Volvo och under Börsdagen pratade Gardell ljust om bolagets framtidsutsikter. Det har även ryktats om att Cevian kan vara på väg att göra en comeback i bolaget, men det avböjde Gardell att kommentera.

https://www.di.se/nyheter/gardell-om-borsen-utmarkta-koptillfallen/

❤️ Prenumerera på vårt nyhetsbrev med handplockade nyheter och ladda ner vår app för bolagsbevakning.

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Om aktien Autoliv

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt