Handelsbanken sänker riktkursen för G5 Entertainment
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Handelsbanken sänker riktkursen för G5 Entertainment

Handelsbanken

Det är svåra tider för spelutvecklaren G5 Entertainment som har merparten av sina anställda i Ukraina och Ryssland, konstaterar Handelsbanken i en analys där riktkursen sänks från 450 till 300 kronor. Rekommendationen köp upprepas dock.

Banken skriver att G5 givet den pågående konflikten försöker diversifiera sin produktion till Polen, Turkiet och Cypern. Bolaget har samtidigt sagt att man för närvarande kan fortsätta med verksamheten men att investeringar för framtiden är en utmaning. Det betonas att G5 har servrar utanför Ryssland och Ukraina och att merparten av intäkterna kommer från USA, EU och Japan.

"Givet den svåra situationen för de anställda och deras familjer, är det finansiella perspektivet förhållandevis irrelevant. Med det sagt, har vi sänkt vår resultatprognos för 2023 med 15 procent i konstanta valutor. Den starka utvecklingen för bolagets försäljningsvalutor motverkar dock delvis detta, vilket begränsar vinstprognossänkningen till 8 procent. Den lägre riktkursen på 12-månaders sikt (300 kronor, från tidigare 450 kronor) avspeglar bland annat att den organiska tillväxte skjuts fram till 2024", skriver Handelsbanken.

Separat har ABG Sundal Collier samtalat med G5:s finanschef. Han upprepade bland annat att bolaget utvärderar hur resurser kan allokeras om för att fortsätta utvecklingen för de största spelen. Hidden City, Sherlock och Jewels stod för cirka 75 procent av försäljningen i fjärde kvartalet 2021.

"Vår bedömning är att G5 är frestade att göra återköp på dessa nivåer men väntar för tillfället. Det skulle kunna tolkas som att företaget vill ha kapital tillgängligt tills dammet lägger sig och sikten förbättras, vilket vi finner rimligt", skriver ABG i sin kommentar.

G5-aktien sjunker idag 1,2 procent till 187,50 kronor. Sedan årsskiftet har aktien halverats.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om G5 Entertainment

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Den här månaden har vi valt att lyfta fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
KOM IGÅNG

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Om aktien G5 Entertainment

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt