Humble kan komma att emittera nya obligationer - tittar på flera förvärv
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Humble kan komma att emittera nya obligationer - tittar på flera förvärv

Humble

Foodtechbolaget Humble kan komma att emittera nya obligationer inom ramen för sitt existerande seniora säkerställda obligationslån. Det framgår av ett pressmeddelande.

Bolaget har anlitat Carnegie, Nordea och SEB i uppdrag att som Joint Bookrunner arrangera en rad investerarmöten från och med den 22 juni. Idag är 1,2 miljarder kronor av 1,5 miljarder utestående.

Kapitalet från obligationerna ska användas till generella företagsändamål, inklusive förvärv.

Humble överväger för närvarande fyra stycken förvärv i närtid. Två stycken aktieköpsavtal har tecknats och två är nära att undertecknas. Om förvärven genomförs ökar omsättningen och ebitda-resultatet på rullande tolv månader med cirka 1 143 miljoner kronor respektive cirka 76 miljoner. Köpeskillingen för bolagen är cirka 411 miljoner kronor. Tanken är att denna skall betalas med en blandning av vederlagsaktier och kontanter. Emissionen förväntas genomföras inom en snar framtid, beroende på marknadsförhållanden, heter det i pressmeddelandet.

💡 Tips från oss på Börskollen

Aktieapp – Högsta betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och över 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Humble Group

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Populära ekonominyheter

Om aktien Humble Group

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt

Kontakta oss

Börskollen Sverige AB

Org.nr: 559236-5141

Email: [email protected]

Disclaimer

Börskollen Sverige AB (”Börskollen”) är inte finansiella rådgivare, står inte under finansinspektionens tillsyn och ger inga råd till dig. Detta innebär att investeringsbeslut baserade på information som direkt eller indirekt härrörande från Börskollen eller personer med koppling till Börskollen, alltid fattas självständigt av investeraren. Börskollen frånsäger sig allt ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av material härrörande från tjänsten Börskollen.


CFD-kontrakt

CFD-kontrakt är komplexa instrument som innebär stor risk för snabba förluster på grund av hävstången. 72% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna. Du bör tänka efter om du förstår hur CFD-kontrakt fungerar och om du har råd med den stora risken för att förlora dina pengar. Optioner och turbowarranter är komplexa finansiella instrument och du riskerar ditt kapital.

Copyright © 2024 Börskollen Sverige AB. All rights reserved.