Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Humble

Humble kan komma att emittera nya obligationer - tittar på flera förvärv

Foodtechbolaget Humble kan komma att emittera nya obligationer inom ramen för sitt existerande seniora säkerställda obligationslån. Det framgår av ett pressmeddelande.

Bolaget har anlitat Carnegie, Nordea och SEB i uppdrag att som Joint Bookrunner arrangera en rad investerarmöten från och med den 22 juni. Idag är 1,2 miljarder kronor av 1,5 miljarder utestående.

Kapitalet från obligationerna ska användas till generella företagsändamål, inklusive förvärv.

Humble överväger för närvarande fyra stycken förvärv i närtid. Två stycken aktieköpsavtal har tecknats och två är nära att undertecknas. Om förvärven genomförs ökar omsättningen och ebitda-resultatet på rullande tolv månader med cirka 1 143 miljoner kronor respektive cirka 76 miljoner. Köpeskillingen för bolagen är cirka 411 miljoner kronor. Tanken är att denna skall betalas med en blandning av vederlagsaktier och kontanter. Emissionen förväntas genomföras inom en snar framtid, beroende på marknadsförhållanden, heter det i pressmeddelandet.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Humble Group

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Humble Group

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt