Nyhet

Kepler

Kepler Cheuvreux höjer sitt råd för Sagax till köp, aktien har blivit mer attraktiv efter kursfallet

Kepler Cheuvreux höjer sin rekommendation för fastighetsbolaget Sagax till köp, från tidigare minska. Riktkursen är oförändrad på 290 kronor, enligt en analys på torsdagen.

Analyshuset konstaterar att det fortfarande råder en mycket bra marknad för logistik. Aktien har fallit 35 procent från toppen och har nu blivit mer attraktiv.

"Våra höjda beräkningar för vinsten kompenseras av press från lägre p/e-multiplar på aktiemarknaden. Bolaget kommer att fortsätta att leverera historisk tillväxt för driftsöverskottet per aktie i år. Med utmärkt förvaltning och en mycket stark marknad hävdar vi att aktien bör handlas till en tydlig premie jämfört med genomsnittet för sektorn. Inklusive de senaste förvärven ser vi nu (redan i början av året) att Sagax kommer att kunna öka driftsöverskottet per aktie med 18 procent under 2022. Med fler förvärv under året kommer Sagax med stor sannolikhet att se ytterligare ett år med mer än 20 procents tillväxt", skriver Kepler Cheuvreux.

Vidare förväntar sig analyshuset stora positiva värdeförändringar i fjärde kvartalet 2021, dels 1,1 miljarder kronor på ökade fastighetsvärde och dels knappt 2,5 miljarder i ökat värde på aktieinnehaven i Nyfosa och NP3.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Sagax

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Sagax

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt