Marknaden för konsumentkrediter växer och nischbanker gynnas - Di
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Marknaden för konsumentkrediter växer och nischbanker gynnas - Di

Marknaden

Marknaden för konsumentkrediter växer vilket gynnar börsens nischbanker. Bankerna fokuserar allt mer på affärsmöjligheter inom betallösningar och företagslån. Det skriver Dagens industri i en sektoranalys.

Slutsatsen är att Collectors goda vinsttrend fortsätter, Resurs är billig men investerar tungt, TF Bank ger tillväxt till bra pris medan Qliro fortsätter redovisa förlust.

Endast Collector har stigit på börsen i år av nischbankerna med en uppgång på 10 procent. Qliro, Resurs och TF Bank ligger alla i negativt territorium. TF Bank har dock stigit 136 procent sedan januari 2021.

I mars var tillväxten för svenska konsumentlån 6,8 procent på årsbasis. Kortsiktigt så gynnar högre inflation utlåningen vilket aprilsiffran på 7,7 procent kan visa. Hårdare tider för hushåll kan dock minska tillväxten för nischbankerna på sikt.

Affärsmodellerna för nischbankerna är olika men ett ökat fokus på betallösningar och låga värderingar är två gemensamma nämnare bland dem, skriver Di.

Av de olika bankernas första kvartal kan det ses att Collectors goda vinsttrend fortsätter, detta samtidigt som Resurs anses billig men de investerar tungt.

TF Bank som steg kraftigt under 2021 ger tillväxt till ett bra pris menar DI. Detta samtidigt som Qliro fortsätter att redovisa förlust, dock har de i april lanserat ny strategi för större bredd av betallösningar till nordiska e-handlare.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Den här månaden har vi valt att lyfta fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
KOM IGÅNG

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Om aktien Norion Bank

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt