Nyhet

Mowi

Mowi avser lägga bud på NTS värt 13,8 miljarder

Norska laxodlingsjätten Mowi har för avsikt att lägga ett bud på kollegan NTS som värderar det till cirka 13,8 miljarder norska kronor. Det framgår av ett pressmeddelande.

Mowi erbjuder 110 norska kronor per aktie, med betalning 50 procent i kontanter och 50 procent i aktier. Priset motsvarar en premie på 18,3 procent jämfört med NTS stängningskurs den 14 januari, sista dagen innan en grupp av aktieägare meddelade sin avsikt om att lägga ett bud på 105 norska kronor per aktie på bolaget.

Mowis intresse för NTS kommer från att man imponerats av hur bolaget vuxit till att bli en av de ledande uppfödarna av atlantisk lax under de senaste åren. NTS bedriver verksamhet i Norge (stark ställning i centrala Norge) och Island.

”NTS geografiska fotavtryck och kompetenta organisation passar ovanligt väl med Mowis nuvarande verksamhet och strategi. Tillsammans kan vi behålla och skapa nya jobb och vidareutveckla kompetenskluster längs den norska kusten, till nytta för lokalsamhällen”, säger Ivan Vindheim, vd för Mowi.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Mowi

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Mowi

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt