Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Norsk industristrejk över - flera bolag tar upp produktionen igen

Den norska industristrejken är över. Enligt E24 ska nu en av konfliktens huvudteman diskuteras och arbetet tas upp omedelbart.

Elkem skriver i ett pressmeddelande att deras anläggningar Salten, Rana, Thamshavn och Fiskaa kommer återuppta en normal produktionstakt efter att ha varit delvis eller helt nedstängda. Elkems vd Helge Aasen säger att han är glad över att strejken är över och att arbetarna kommer tillbaka.

Strejken har även berört Norsk Hydro, som tvingats stoppa produktionen i sin fabrik Hydro Sunndal. Bolaget meddelar nu att produktionen kommer återuppta en normal takt igen från och med imorgon.

Även svenska Bolidens zinksmältverk i Odda berördes av strejken.

Det var arbetare och medlemmar från facken Industri Energi som gick ut i en gemensam strejk över bland annat löneförhandlingar och hur dessa sköttes. Enligt E24 ska facket tillsammans med sin motpart Norsk Industri nu gå till förhandlingsbordet igen.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt