Nyhet

Ökad

Ökad försäljning av hemelektronik i april, men har minskat hittills i år

Försäljningen av hemelektronik ökade i april jämfört med månaden innan, enligt ElektronikBranschens Snabbindex. Sett till helåret har försäljningen minskat.

Försäljningsvärdet för april ökade med 6 procent jämfört med samma period året innan. För perioden januari till april 2022 har försäljningsvärdet minskat med 3 procent, jämfört med samma period året innan.

– Vi ser positiva siffor för april. Detta trots att vi jämför med förra årets toppnoteringar och att det
nu är tuffare tider för konsumenterna, skriver Pernilla Enebrink i rapporten, vd för ElektronikBranschen.

I april ökade försäljningen av TV-apparater med 7 procent. Försäljningen av spelkonsoler ökade med 8 procent och mobiltelefoner med 7 procent.

Försäljningen för Audio ökade med 8 procent, vilket även är enda produktgrupp som ökat sett över hela 2022.

Statistiken kan vara relevant för bolag inom sektorn som Cdon, Clas Ohlson, Electra Gruppen och Kjell & Company.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt