Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Ökad

Ökad försäljning av spelkonsoler i maj - men elektronikförsäljningen sjönk 4 procent

Försäljningen av spelkonsoler ökade med 39 procent i maj jämfört med samma period året innan. Mobiltelefoner stod för en svagare försäljning och steg med 2 procent. Det visar nya siffror från Elektronikbranschens snabbindex.

"Kul att försäljningen av spelkonsoler kan öka. Återförsäljarna har länge sagt att de skulle kunna sälja fler spelkonsoler om de bara har tillgång och det har bitvis varit svårt att få tag i de här produkterna", säger Pernilla Enebrink, vd för ElektronikBranschen.

Trots de starka siffrorna för spelkonsoler sjönk de totala försäljningssiffrorna för hemelektronik med 4 procent under maj. Störst nedgång stod datorer för som minskade med 38 procent.

För TV-apparater har försäljningen minskat med 7 procent för de fem första månaderna av 2022. För samma period ökade audio med 4 procent, medan spelkonsoler och mobiltelefoner låg stilla i sin utveckling.

"Det är inte förvånande att vi ser en svag minskning av försäljningen med tanke på den ekonomiska situationen för konsumenterna", säger Pernilla Enebrink.

Statistiken över elektronikförsäljningen kan vara relevant för bolag inom sektorn som Cdon, Clas Ohlson, Electra Gruppen och Kjell & Company.

❤️ Gratis: Prenumerera på vårt nyhetsbrev med heta aktiecase och ladda ner vår app för bolagsbevakning!

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Om aktien CDON

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt