Nyhet

Opticept

Opticept tecknar avtal med stor spansk olivoljeproducent

Livsmedelsteknikbolaget Opticept har ingått avtal med spanska olivoljeproducenten Núestra Señora de Guadalupe. Det framgår av ett pressmeddelande.

Avtalet rör företagets oljelösning oliveCEPT modell Balder, som ska installeras och utvärderas under den kommande skördesäsongen. Den eventuella vinsten ska sedan delas upp lika mellan parterna och kapaciteten väntas uppgå till tio ton per timme.

"Detta är ett väldigt viktigt avtal för oliveCEPT, vi sluter ytterligare ett samarbete med en av de största och mest inflytelserika producenterna i världen", kommenterar vd Thomas Lundqvist.

Núestra Señora de Guadalupe är en del av Jaen Coop som beskrivs vara världens näst största producent av olivolja. Tidigare idag slöt Opticept avtal med en annan olivoljeproducent från Frankrike.

Installationen förväntas till i mitten av september och efter säsongen kan ytterligare inköp komma ske, framgår det.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om OptiCept Technologies

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien OptiCept Technologies

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt