Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Oro inom Lundinsfären efter Lukas Lundins bortgång - Di

Det har uppstått ett stort tomrum i flera av Lundinbolagen efter Lukas Lundins bortgång, rapporterar Dagens Industri med hänvisning till källor.

Enligt uppgift råder det en stor saknad efter Lukas Lundins tydliga ledarskap och snabba beslutsfattande. Hans bortgång uppges ha skapat en växande oro inom familjens olika bolag och i synnerhet Lundin Mining, koncernens mest värdefulla bolag.

“Det är tufft för dem, hela organisationen är fostrad i att styras av och kunna vända sig till en person i toppen”, säger en person med insyn.

Under tisdagen kom beskedet att en av de fyra sönerna, Jack Lundin, lämnar styrelsearbetet i Lundin Mining och intar en mer operativ roll som “president”. Han uppger till Di att det är det “mest logiska” att göra efter Lukas Lundins bortgång.

Di har i en egen kommentar skrivit att riskerna kring ägarstyrningen inom Lundingruppens bolag har ökat påtagligt, varför investerare borde minska exponeringen mot Lundinbolagen.

❤️ Prenumerera på vårt nyhetsbrev med handplockade nyheter och ladda ner vår app för bolagsbevakning.

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Om aktien Africa Energy

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt