Lucara Diamond (LUC) aktie | Alla nyheter - Börskollen
Bolagssidan är framtagen i samarbete med
Bildkälla:
Att investera dina pengar innebär alltid en risk. Sidan kan innehålla/innehåller reklam eller affiliatelänkar.

Lucara Diamond aktie

LUC  

Lucara Diamond är ett prospekteringsbolag med störst verksamhet inom utvinning av diamanter. Verksamheten bedrivs huvudsakligen inom Afrika där bolaget är verksamma inom hela värdekedjan, från prospektering, utvinning till förädling. Visionen är att vara en aktör inom mellansegmentet för diamantutvinning. Bolaget har sitt huvudkontor i Vancouver.

Lucara Diamond tillhör sektorn Material och branschen Gruv - Ädelstenar. Bolaget har ett börsvärde på 2 151 MSEK, en omsättning på 1 712 MSEK och med ett resultat på -175 MSEK under de senaste rullande 12 månaderna.

Mer om aktien Lucara Diamond

En aktie är en andel av ett företag, närmare bestämt ett aktiebolag. Om du köper Lucara Diamond (LUC) aktien idag blir du omgående delägare i bolaget och har då även rätt att ta del av eventuell framtida aktie utdelning.

Lucara Diamond aktie handlas på börsen i Sverige, på listan Mid Cap, och med tickern LUC. Aktien har ett P/E-tal på -12.3 och P/S-tal på 1.7 baserat på vinsten och omsättningen för de senaste 12 månaderna.

Lucara Diamond utdelning och direktavkastning

Aktieutdelning innebär att ett företag delar ut en del av sitt överskott till sina aktieägare. Vanligtvis sker det när ett bolag går med vinst och då väljer att dela ut en viss del av vinsten. Direktavkastning är ett mått på hur stor utdelningen är i förhållande till företagets aktuella aktiekurs.

Mer information om bolagets aktieutdelning och direktavkastning kan du finna hos Börsdata.

Lucara Diamond Avanza – se aktiekurs idag

Se Lucara Diamond senaste aktiekurs och köp aktien hos någon av storbankerna eller hos de populära nätmäklarna, Avanza och Nordnet, som har lättanvända appar och smidiga tjänster som ligger i framkant.

Nyheter Lucara Diamond – analys och riktkurs

I vårt nyhetsflöde nedan hittar du olika typer av nyheter, där det kan röra sig om allt från videos, blogginlägg, aktie analys, rekommendation och riktkurs, rapport och pressmeddelanden som rör bolaget och aktien Lucara Diamond.
Visa hela beskrivningen ▼
Bildkälla:

Börskollen tipsar

Tjänster vi kan rekommendera till dig som vill bevaka, analysera eller handla aktier i Lucara Diamond.

Bolagsbevakning
Investera
Analysera
Nyheter
Blogginlägg
Videos
Insynshandel
Pressmeddelanden

Vi har inte hittat några nyheter än.

Mer om Lucara Diamond

Lucara Diamond

TickerLUC
ListaMid Cap
LandSverige
SektorMaterial
BranschGruv - Ädelstenar
Börsvärde2 151 MSEK
Omsättning1 712 MSEK
Vinst-175 MSEK
P/E-12.3
P/S1.7

Analysera/handla aktien

Mer info om bolaget

Bevaka aktien Lucara Diamond

Bevaka med pushnotiser


Vill du få en automatisk notis när det kommer en nyhet om Lucara Diamond? Då rekommenderar vi att du laddar ner vår app idag!


Kom igång med bolagsbevakning i appen på 3 minuter