Nyhet

Orrön

Orrön Energy redovisar -5,5 miljoner dollar i rörelseresultat i Q2

Orrön Energy släpper sin första rapport efter att ha blivit ett renodlat bolag inom förnybar energi. Den tidigare prospekterings- och produktionsverksamheten inom Lundin Energy slogs i slutet av juni ihop med norska Aker BP.

"Bildandet av Orrön Energy markerar startskottet för en ny era, där vi har transformerats till ett renodlat bolag inom förnybar energi. Vi är i en unik position för att skapa värde genom energiomställningen, med högkvalitativa tillgångar, en robust balansräkning och en erfaren styrelse och ledning som har stöd från familjen Lundin. Vi har likvida medel om MUSD 124 och betydande potential att finansiera ytterligare tillväxt och förvärv och vi tittar redan aktivt på flera potentiella möjligheter", kommenterar vd Daniel Fitzgerald.

Bolagets elproduktion uppgick till 76,9 GWh under andra kvartalet.

Nettoförsäljningen under kvartalet var 10,8 miljoner dollar. Genomsnittligt pris för elproduktion per MWh var 126,7 euro.

Rörelseresultatet blev -5,5 miljoner dollar (-4,3).

Resultatet efter skatt blev 29,5 miljoner dollar (-3,5).

Prognosen för andra halvåret är en elproduktion om 150 GWh. Verksamhetskostnaderna bedöms till 2 miljoner dollar och allmänna och administrativa kostnader till 7 miljoner dollar. Investeringar i förnybara energitillgångar väntas bli 10 miljoner dollar.

Orrön Energy, MUSDQ2-2022Q2-2021
Rörelseresultat-5,5-4,3
Nettoresultat29,5-3,5


http://media.finwire.com/media/FWM0078C2E-table-1

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Orrön Energy

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Orrön Energy

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt