Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Paretos

Paretos analytiker ser köpläge i Vicore Pharma, Bioinvent och Calliditas - Di

Paretos biotech-analytiker Dan Akschutis anser att det råder "väldigt bra köpläge" i Vicore Pharma, Bioinvent och Calliditas. Det säger han i en intervju med Dagens industri.

Det förstnämnda bolaget, som rusat cirka 120 procent i år, utvecklar bland annat ett läkemedel mot lungsjukdomen ideopatisk lungfibros (IPF). I februari rapporterade bolaget "kraftigt" ökad lungkapacitet hos patienter och har efter det fortsatt att leverera på andra plan, säger analytikern.

Som andra bolag pekar Akschutis ut Bioinvent, som har fokus på antikroppsläkemedel för cancerpatienter.

”Bolaget är väldigt välkapitaliserat och har en bra bas av specialiserade aktieägare. De lyckades ta in en del pengar i juli, till en premie mot aktiekursen vilket är väldigt ovanligt i dessa tider, vanligen sker det till stor rabatt som pressar ner aktiekursen", säger analytikern till Di.

Som sista aktie lyfter han fram Calliditas som han anser är "väldigt undervärderat".

Bolaget har relativt nyligen lanserat ett läkemedel mot njursviktsjukdomen IgA-nefrit som sålt i linje med Paretos förväntningar. ”De levererar väldigt bra men aktien har inte lyft på det, så jag tycker att det är ett väldigt bra köptillfälle”, avslutar Dan Akschuti.

❤️ Gratis: Prenumerera på vårt nyhetsbrev med heta aktiecase och ladda ner vår app för bolagsbevakning!

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Om aktien Bioinvent

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt