Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Paretos

Paretos analytiker ser köpläge i Vicore Pharma, Bioinvent och Calliditas - Di

Paretos biotech-analytiker Dan Akschutis anser att det råder "väldigt bra köpläge" i Vicore Pharma, Bioinvent och Calliditas. Det säger han i en intervju med Dagens industri.

Det förstnämnda bolaget, som rusat cirka 120 procent i år, utvecklar bland annat ett läkemedel mot lungsjukdomen ideopatisk lungfibros (IPF). I februari rapporterade bolaget "kraftigt" ökad lungkapacitet hos patienter och har efter det fortsatt att leverera på andra plan, säger analytikern.

Som andra bolag pekar Akschutis ut Bioinvent, som har fokus på antikroppsläkemedel för cancerpatienter.

”Bolaget är väldigt välkapitaliserat och har en bra bas av specialiserade aktieägare. De lyckades ta in en del pengar i juli, till en premie mot aktiekursen vilket är väldigt ovanligt i dessa tider, vanligen sker det till stor rabatt som pressar ner aktiekursen", säger analytikern till Di.

Som sista aktie lyfter han fram Calliditas som han anser är "väldigt undervärderat".

Bolaget har relativt nyligen lanserat ett läkemedel mot njursviktsjukdomen IgA-nefrit som sålt i linje med Paretos förväntningar. ”De levererar väldigt bra men aktien har inte lyft på det, så jag tycker att det är ett väldigt bra köptillfälle”, avslutar Dan Akschuti.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt