Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Renewcell

Renewcell sjunker på börsen - Handelsbanken upprepar rekommendationer

Textilåtervinningsbolaget Renewcell bakar med 4,4 procent på Stockholmsbörsen. I en analys väljer Handelsbanken att återupprepa sin kortsiktiga rekommendation på köp samt sin långsiktiga på outperform.

"Den 19 augusti startades äntligen produktionen för textilåtervinning i Renewcell 1. Fabriken har en inledande kapacitet på 60 000 ton återvunnen bomull, vilken vi tror nås under kommande 3-6 månader. Gradvis väntas sedan kapaciteten ökas till max, 120 000 ton, till Q2 2024. Vi ser en stor värdepotential i det längre perspektivet, men även uppsida på kort sikt", skriver Handelsbanken i en kommentar.

När Renewcell 1 under 2025 går för fullt bedömer Handelsbanken en resultatgenerering på runt 400 miljoner kronor, vilket motsvarar ett rörelsevärde om 230 kronor per aktie givet en EV/EBIT-multipel om 20x.

Det breda OMXSPI-indexet har backat med 1,4 procent.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Re:NewCell

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du högst sparränta just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella sparräntor för sparkonton för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Om aktien Re:NewCell

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt

Kontakta oss

Börskollen Sverige AB

Org.nr: 559236-5141

Email: info@borskollen.se

Betygsätt oss

Disclaimer

Börskollen Sverige AB (”Börskollen”) är inte finansiella rådgivare, står inte under finansinspektionens tillsyn och ger inga råd till dig. Detta innebär att investeringsbeslut baserade på information som direkt eller indirekt härrörande från Börskollen eller personer med koppling till Börskollen, alltid fattas självständigt av investeraren. Börskollen frånsäger sig allt ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av material härrörande från tjänsten Börskollen.


CFD-kontrakt

CFD-kontrakt är komplexa instrument som innebär stor risk för snabba förluster på grund av hävstången. 79 % av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna. Du bör tänka efter om du förstår hur CFD-kontrakt fungerar och om du har råd med den stora risken för att förlora dina pengar. Optioner och turbowarranter är komplexa finansiella instrument och du riskerar ditt kapital.

Copyright © 2021 Börskollen Sverige AB. All rights reserved.