Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Saltx Technology investerar 50 miljoner kronor i ny demonstrationsanläggning

Energilagringsbolaget Saltx Technology har beslutat att investera 50 miljoner kronor i en ny demonstrationsanläggning i Hofors. Det framgår av ett pressmeddelande.

Bakgrunden är att bolaget sedan hösten 2021 har bedrivit testverksamhet för sin elektriska kalcineringsteknik EAC, Electric Arc Calciner. Under 2022 skalades testverksamheten upp till en pilotanläggning. Efter framgångsrika tester för framställning av klimatneutral kalk och cementklinker, samt flera beställningar på materialtester, bygger bolaget en storskalig industriell demonstrationsanläggning.

- Anläggningen får en kapacitet om 2MW vilket är tio gånger högre än den tidigare piloten. Det här är en offensiv och avgörande satsning för oss och är ett resultat av att marknaden visat ett stort intresse för teknikens potential, kommenterar Carl-Johan Linér, vd på Saltx.

Demonstrationsanläggningen kommer att uppföras på Ovakos område i Hofors i samarbete med Scanarc och ABB. Byggstart sker omgående och den nya anläggningen planeras stå klar hösten 2023.

❤️ Gratis: Prenumerera på vårt nyhetsbrev med heta aktiecase och ladda ner vår app för bolagsbevakning!

Nyheter om SaltX Technology

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Om aktien SaltX Technology

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt