Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

SBB-aktien

SBB-aktien faller efter sänkta råd från ABG och Arctic

Fastighetsbolaget SBB:s B-aktie faller med 5,1 procent på tisdag eftermiddag efter sänkta rekommendationer från ABG Sundal Collier och Arctic Credit. Det rapporterar Bloomberg News.

Sänkningarna kommer efter en stark utveckling där aktien stigit med 30 procent på tre månader, och aktien har mer än dubblats i kurs sedan bottennoteringen i september i fjol.

ABG Sundal Collier sänker till behåll, från tidigare köp. Arctic Credit sänker till behåll, från tidigare köp och sätter riktkursen till 22 kronor.

ABG:s analytiker Fredrik Stensved pekar på att SBB handlas 20 procent lägre än sektorn, men 30 procent högre än konkurrenter med stor obligationsexponering som Balder och Castellum. ABG bedömer att refinansieringsrisken är högre i SBB jämfört med Balder och Castellum.

Arctics analytiker bedömer att uppsidan i SBB-aktien nu är begränsad efter de senaste månadernas rally.

Närmast väntar avknoppningen Neobo noteras på First North på fredag. SBB handlades exklusive rätt till aktier i Neobo i slutet av december, men noteringen sker nu först i början av februari, vilket har skapat en "tidslucka" i det sammanlagda värdet på SBB och Neobo.

❤️ Gratis: Prenumerera på vårt nyhetsbrev med heta aktiecase och ladda ner vår app för bolagsbevakning!

Nyheter om Samhällsbyggnadsbolag

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Om aktien Samhällsbyggnadsbolag

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt