Nyhet

Securitas

Securitas och Loomis har mer att ge - Di

Säkerhetsbolaget Securitas och kontanthanteringsbolaget Loomis anses ha mer att ge efter starka andra kvartal. Det skriver Dagens industri i en analys.

Securitas rapporterade bättre ebita än förra året och kvartalet ses som det bästa sedan pandemin. De räknar med att vända till plus i Nordamerika och förvärvet av amerikanska Stanley Securities uppges av vd:n vara omedelbart marginalhöjande.

Marknaden är dock skeptisk till affären, aktien hade tappat en tredjedel av värdet fram till rapporten. Nyemission väntas i september och bolaget ska ta in 9,8 miljarder kronor för att finansiera förvärvet. Securitas värderas till 9 gånger årets förväntade vinst jämfört med femårssnittet på 15, skriver Di.

Kontanthanteringen gör många skeptiska till Loomis. Det ses knappast som en tillväxtbransch. Kontanthanteringen lär ta tid innan den dör ut och 70 procent av betalningarna i eurozonen är i sedlar och mynt. Loomis är upp 15 procent i år, och aktien handlas till p/e 12 sett till femårssnittet på 12,8.

Dagens industri anser att Securitas är lågt värderat, men att förvärv och nyemission tynger. De tycker även att Loomis är på spåret och aktien har mer att ge.

https://www.di.se/brandstudio/fresenius-kabi/fresenius-kabi-mer-an-vad-manga-kanner-till/

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt