Tin Fonder kritiserar Embracers kommunikation i öppet brev
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Tin Fonder kritiserar Embracers kommunikation i öppet brev

Tin

Tin Fonder har skickat ett öppet brev till sitt portföljbolag Embracer, vars aktie kollapsat på börsen sedan bolaget släppte sin kvartalsrapport tidigare i veckan samt vinstvarnat för andra veckan i rad.

I brevet riktar Tin kritik mot Embracer kring hur bolaget har hanterat kommunikationen för avtal och prognoser. Men man lyfter även fram att man tror på sektorn som framtidsinvestering.

"Vi är dock inte nöjda med kursutvecklingen fram till och efter rapporten för Q4 FY 22/23. Tyvärr tror vi att detta till stor del är självförvållat. Efter listbytet till Nasdaq Stockholm tycker vi inte att kommunikationen har varit i nivå med vad man rimligen kan kräva av ett börsnoterat bolag på huvudmarknaden", skriver fondbolaget.

På grund av att marknadsvärdet tagit en rejäl smäll i samband med att aktiekursen kollapsat anser Tin att Embracer snabbt måste formulera en ny strategi som innehåller dess framtida prioriteringar och hur bolaget ska jobba med sin kommunikation.

Tin kommenterar även de debatterade prognoserna som bolaget har lämnat. Inom loppet av två veckor sänkte Embracer två olika prognoser på grund av olika anledningar, bland annat för att man räknat in avtal som ännu inte var färdigförhandlade.

"Utöver ovanstående anser vi att det sätt på vilket bolaget kommunicerade den finansiella prognosen har haft en tydlig negativ inverkan på investerarnas förtroende. I det sammanhanget anser vi att det är bättre att inte lämna någon finansiell prognos alls."

Om Embracer vill fortsätta med prognoser bör man enligt Tin vara mer aktiv med att uppdatera prognosen samt bara guida för innevarande år.

"Potentiella plattformsavtal eller andra satsningar som inte är säkra i den finansiella prognosen bör inte inkluderas."

Det borde även vara en prioritet för bolaget att kommunicera sina strategier och prioriteringar snabbare.

När Embracer kom med sin rapport i onsdags nästan halverades börsvärdet. Sedan dess har raset fortsatt och aktien är i skrivande stund ned över 1 procent för dagen.

Embracer utgör ett av Tin Ny Tekniks största innehav på 6,4 procent. Fondbolaget kontrollerar 0,96 procent av kapitalet och 0,65 procent av rösterna i Embracer.

https://mfn.se/a/tin-fonder/open-letter-to-embracer-group

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Populära ekonominyheter

Om aktien Avanza Bank

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt

Företag

Börskollen Sverige AB

Sjösavägen 8

124 55 Bandhagen

Sverige

Org.nr: 559236-5141

[email protected]

Kontakta oss

VD & Ansvarig utgivare

Daniel Åstrand

Grundare & IT

Kristoffer Matsson

Disclaimer

Börskollen Sverige AB (”Börskollen”) är inte finansiella rådgivare, står inte under finansinspektionens tillsyn och ger inga råd till dig. Detta innebär att investeringsbeslut baserade på information som direkt eller indirekt härrörande från Börskollen eller personer med koppling till Börskollen, alltid fattas självständigt av investeraren. Börskollen frånsäger sig allt ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av material härrörande från tjänsten Börskollen.


CFD-kontrakt

CFD-kontrakt är komplexa instrument som innebär stor risk för snabba förluster på grund av hävstången. 72% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna. Du bör tänka efter om du förstår hur CFD-kontrakt fungerar och om du har råd med den stora risken för att förlora dina pengar. Optioner och turbowarranter är komplexa finansiella instrument och du riskerar ditt kapital.

Copyright © 2024 Börskollen Sverige AB. All rights reserved.