Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Vinnare

Vinnare & Förlorare - Desenio faller kraftigt efter aviserade kostnadsbesparingar

Stockholmsbörsen inleder tisdagen med en oregelbunden handel. Bland förmiddagens förlorare finns e-handelsbolaget Desenio som meddelar besparingsåtgärder.

Efter 33 minuters handel var OMXS30-indexet upp 0,24 procent till 1 961,19. Indexet har under dagen rört sig inom intervallet 0,15 procent som lägst och 0,85 procent som högst.

Breda OMXSPI var ned 0,28 procent.

AktieKursförändringKommentar
Meko5,5%Ingår avtal om att förvärva finska Koivunen för 1 280 miljoner kronor på kontant och skuldfri basis
Nordnet1,3%Barclays inleder bevakning med övervikt och riktkurs 180 kronor
Lyko−2,8%Carnegie inleder bevakning med sälj och riktkurs 150 kronor
Avanza−3%Barclays inleder bevakning med undervikt och riktkurs 195 kronor
SSAB−3%Danske Bank sänker till sälj från behåll
Fabege−4,3%Barclays sänker till undervikt från jämvikt
Desenio−30,1%Avser genomföra kostnadsbesparingar på 32 miljoner kronor på årsbasis. Preliminära siffror för april-maj visar ett rörelseresultatet på -13 miljoner kronor.


http://media.finwire.com/media/FWM007610A-table-1

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt