Nyhet

Vinnare

Vinnare & Förlorare - Swedish Match stiger på budet från Philip Morris

Stockholmsbörsen fortsätter i positiva tongångar efter gårdagens stigning. Under morgonen kom Philip Morris med ett konkret bud på Swedish Match värt 106 kronor per aktie, vilket styrelsen rekommenderar att aktieägarna accepterar. Dagens vinnare är Sivers Semiconductors som redovisade fördubblade intäkter under det första kvartalet.

Efter 32 minuters handel var OMXS30-indexet upp 0,26 procent till 1 948,17. Indexet har under dagen rört sig inom intervallet 0,25 procent som lägst och 1,09 procent som högst.

Breda OMXSPI var upp 0,42 procent.

AktieKursförändringKommentar
Sivers Semiconductors21,7%Fördubblar intäkterna under första kvartalet.
Mekonomen11,1%Ökad omsättning och vinst under det första kvartalet.
Swedish Match9%Philip Morris lägger ett bud på 106 kronor per aktie. Budet är totalt värt 161,2 miljarder kronor. Styrelsen rekommenderar att acceptera budet.
Idun Industrier6,3%Fördubblar ebita-resultatet under det första kvartalet.
Synsam-1,6%Ökar intäkterna och rörelseresultatet.
Azelio-8,1%Fördubblar rörelseförlusten under första kvartalet.
Pierce-17,2%Vänder till förlust och genomför en nyemission på 350 miljoner kronor.
CTEK-11,6%Redovisar lägre resultat under fösta kvartalet och höjer priserna.


http://media.finwire.com/media/FWM007436A-table-1

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt