Nyhet

Zoomability

Zoomability ökade omsättning men minskade rörelseresultat - Kina lyfts fram som viktig marknad

Elfordonsbolaget Zoomability redovisar ökande omsättning under första kvartalet jämfört med samma period året innan. Rörelseresultatet visade förlust mot föregående periods vinst. I sina kommentarer lyfter vd:n fram den kinesiska marknaden som extra intressant.

Omsättningen steg 33,3 procent till 1,6 miljoner kronor (1,2).

I sina kommentarer väljer bolagets vd Pehr-Johan Fager att lyfta fram Kina, vilket är en viktig marknad för bolaget. Den senaste tiden har landet präglas av strikta pandemirestriktioner, vilket har gjort att delar av samhället har stängts ned.

"Vi ser kinamarknaden som viktig ur flera perspektiv som kan ge en ordentlig fart på både försäljningen och lönsamhet. Intressant är att den satsning som generellt nu görs i Kina inom hälso- och sjukvård också tar hänsyn till personer med funktionsvariationer. President Xi Jinping har också kallat dem för “a group with special difficulties that require extra care and attention”, och att “no disabled person should be left behind.” De utgör enligt statskontrollerad media ca 85 miljoner personer", skriver Pehr-Johan Fager.

Rörelseresultatet blev -3,2 miljoner kronor (2,3).

Under kvartalet har Zoomability återtagit sitt koncept ZoomCamp till ZoomCamp 2.0. Projektet Zoom Stick fortsätter hos Handitec i Finland, dock har det drabbats av leveransproblem som gjort att det dragit ut på tiden.

Resultatet efter skatt blev -3,2 miljoner kronor (-2,1).

Resultat per aktie hamnade på -0,63 kronor (-0,75).

"Trots att omvärldsfaktorerna har gjort att kostnaderna för ett flertal komponenter och frakter har ökat betydligt är vi optimistiska. Vi har jobbat med ett kostnadsbesparingsprojekt under Q1, och vet att vi kan få betydligt bättre marginaler när vi ökar produktionsvolymerna. Detta delvis i år, men främst 2023 och framåt beroende på att ledtiderna är så pass långa som 6-12 månader för olika komponenter", skriver Pehr-Johan Fager.

Zoomability, MkrQ1-2022Q1-2021Förändring
Nettoomsättning1,61,233,3%
Rörelseresultat-3,22,3
Rörelsemarginal191,7%
Nettoresultat-3,2-2,1
Resultat per aktie, kronor-0,63-0,75


http://media.finwire.com/media/FWS0074BE4-table-1

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Zoomability

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Zoomability

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt