Lovisagruvan (LOVI) aktie | Alla nyheter - Börskollen
Bolagssidan är framtagen i samarbete med
Bildkälla:
Sidan kan innehålla länkar till samarbetspartners

Lovisagruvan aktie

LOVI  

Lovisagruvan driver en underjordsgruva, med fokus på utvinning av mineralerna zink, bly och silver. Verksamhet återfinns huvudsakligen inom norra Sverige via ett flertal större projekt och en stor del av råvarorna exporteras på global nivå. Projekten sker även i samarbete med andra aktörer inom gruvbranschen. Bolaget har sitt huvudkontor i Djursholm.

Lovisagruvan tillhör sektorn Material och branschen Gruv - Prospekt & Drift. Bolaget har ett börsvärde på 127 MSEK, en omsättning på 39 MSEK och med ett resultat på 2 MSEK under de senaste rullande 12 månaderna.

Mer om aktien Lovisagruvan

En aktie är en andel av ett företag, närmare bestämt ett aktiebolag. Om du köper Lovisagruvan (LOVI) aktien idag blir du omgående delägare i bolaget och har då även rätt att ta del av eventuell framtida aktie utdelning.

Lovisagruvan aktie handlas på börsen i Sverige, på listan Spotlight, och med tickern LOVI. Aktien har ett P/E-tal på 66.9 och P/S-tal på 3.9 baserat på vinsten och omsättningen för de senaste 12 månaderna.

Lovisagruvan utdelning och direktavkastning

Aktieutdelning innebär att ett företag delar ut en del av sitt överskott till sina aktieägare. Vanligtvis sker det när ett bolag går med vinst och då väljer att dela ut en viss del av vinsten. Direktavkastning är ett mått på hur stor utdelningen är i förhållande till företagets aktuella aktiekurs.

Mer information om bolagets aktieutdelning och direktavkastning kan du finna hos Börsdata.

Lovisagruvan senaste utdelning är 1 SEK per aktie, vilket innebär en direktavkastning på 2.7% baserat på de senaste rullande 12 månaderna.

Lovisagruvan Avanza – se aktiekurs idag

Se Lovisagruvan senaste aktiekurs och köp aktien hos någon av storbankerna eller hos de populära nätmäklarna, Avanza och Nordnet, som har lättanvända appar och smidiga tjänster som ligger i framkant.

Nyheter Lovisagruvan – analys och riktkurs

I vårt nyhetsflöde nedan hittar du olika typer av nyheter, där det kan röra sig om allt från videos, blogginlägg, aktie analys, rekommendation och riktkurs, rapport och pressmeddelanden som rör bolaget och aktien Lovisagruvan.
Visa hela beskrivningen ▼
Bildkälla:

Börskollen tipsar

Tjänster vi kan rekommendera till dig som vill bevaka, analysera eller handla aktier i Lovisagruvan.

Bolagsbevakning
Investera
Analysera
Nyheter
Blogginlägg
Videos
Insynshandel
Pressmeddelanden

Vi har inte hittat några nyheter än.

Mer om Lovisagruvan

Lovisagruvan

TickerLOVI
ListaSpotlight
LandSverige
SektorMaterial
BranschGruv - Prospekt & Drift
Börsvärde127 MSEK
Omsättning39 MSEK
Vinst2 MSEK
P/E66.9
P/S3.9
Utdelning1 SEK
Direktavkastning2.7%

Analysera/handla aktien

Mer info om bolaget

Bevaka aktien Lovisagruvan

Bevaka med pushnotiser


Vill du få en automatisk notis när det kommer en nyhet om Lovisagruvan? Då rekommenderar vi att du laddar ner vår app idag!


Kom igång med bolagsbevakning i appen på 3 minuter