Mycronic (MYCR) aktie | Alla nyheter - Börskollen
Bolagssidan är framtagen i samarbete med
Bildkälla:
Sidan kan innehålla länkar till samarbetspartners

Mycronic aktie

MYCR  

Mycronic utvecklar, tillverkar och marknadsför laserbaserade mönsterritare för framställning av fotomasker samt avancerad ytmonteringsutrustning. Mönsterritare används i tillverkningen av bildskärmar för TV-apparater och datorer, i tillverkningen av halvledarkretsar, samt för avancerad elektronisk kapsling. Ytmonteringsutrustning återfinns inom elektroniska komponenter på mönsterkort och för applicering av lodpasta på mönsterkort. Bolagets huvudkontor ligger i Täby.

Mycronic tillhör sektorn Informationsteknik och branschen Elektronik & Tillverkning. Bolaget har ett börsvärde på 24 499 MSEK, en omsättning på 3 938 MSEK och med ett resultat på 1 046 MSEK under de senaste rullande 12 månaderna.

Mer om aktien Mycronic

En aktie är en andel av ett företag, närmare bestämt ett aktiebolag. Om du köper Mycronic (MYCR) aktien idag blir du omgående delägare i bolaget och har då även rätt att ta del av eventuell framtida aktie utdelning.

Mycronic aktie handlas på börsen i Sverige, på listan Large Cap, och med tickern MYCR. Aktien har ett P/E-tal på 23.4 och P/S-tal på 5.5 baserat på vinsten och omsättningen för de senaste 12 månaderna.

Mycronic utdelning och direktavkastning

Aktieutdelning innebär att ett företag delar ut en del av sitt överskott till sina aktieägare. Vanligtvis sker det när ett bolag går med vinst och då väljer att dela ut en viss del av vinsten. Direktavkastning är ett mått på hur stor utdelningen är i förhållande till företagets aktuella aktiekurs.

Mer information om bolagets aktieutdelning och direktavkastning kan du finna hos Börsdata.

Mycronic senaste utdelning är 3 SEK per aktie, vilket innebär en direktavkastning på 1.2% baserat på de senaste rullande 12 månaderna.

Mycronic Avanza – se aktiekurs idag

Se Mycronic senaste aktiekurs och köp aktien hos någon av storbankerna eller hos de populära nätmäklarna, Avanza och Nordnet, som har lättanvända appar och smidiga tjänster som ligger i framkant.

Nyheter Mycronic – analys och riktkurs

I vårt nyhetsflöde nedan hittar du olika typer av nyheter, där det kan röra sig om allt från videos, blogginlägg, aktie analys, rekommendation och riktkurs, rapport och pressmeddelanden som rör bolaget och aktien Mycronic.
Visa hela beskrivningen ▼
Bildkälla:

Börskollen tipsar

Tjänster vi kan rekommendera till dig som vill bevaka, analysera eller handla aktier i Mycronic.

Bolagsbevakning
Investera
Analysera
Nyheter
Blogginlägg
Videos
Insynshandel
Pressmeddelanden

Vi har inte hittat några nyheter än.

Mer om Mycronic

Mycronic

TickerMYCR
ListaLarge Cap
LandSverige
SektorInformationsteknik
BranschElektronik & Tillverkning
Börsvärde24 499 MSEK
Omsättning3 938 MSEK
Vinst1 046 MSEK
P/E23.4
P/S5.5
Utdelning3 SEK
Direktavkastning1.2%

Analysera/handla aktien

Mer info om bolaget

Bevaka aktien Mycronic

Bevaka med pushnotiser


Vill du få en automatisk notis när det kommer en nyhet om Mycronic? Då rekommenderar vi att du laddar ner vår app idag!


Kom igång med bolagsbevakning i appen på 3 minuter