Orsted (DK) (ORSTED) aktie | Alla nyheter - Börskollen
Bolagssidan är framtagen i samarbete med
Bildkälla:
Att investera dina pengar innebär alltid en risk. Sidan kan innehålla/innehåller reklam eller affiliatelänkar.

Orsted (DK) aktie

🔔 Skapa bevakning

ORSTED  

Ørsted är ett energibolag. Verksamheten är inriktad mot produktion av förnybar energi via vindkraftverk, där störst marknad återfinns inom Norden och Europa. Utöver producerar bolaget även natur- och biogas samt levereras tilläggstjänster i form av program för studie av energimarknadens utveckling. Ørsted grundades 2006 vid en sammanslagning av ett flertal danska energibolag och har sitt huvudkontor i Fredericia.

Orsted (DK) tillhör sektorn Kraftförsörjning och branschen Vindkraft. Bolaget har ett börsvärde på 368 674 MDKK, en omsättning på 69 867 MDKK och med ett resultat på 18 516 MDKK under de senaste rullande 12 månaderna.

Mer om aktien Orsted (DK)

En aktie är en andel av ett företag, närmare bestämt ett aktiebolag. Om du köper Orsted (DK) (ORSTED) aktien idag blir du omgående delägare i bolaget och har då även rätt att ta del av eventuell framtida aktie utdelning.

Orsted (DK) aktie handlas på börsen i Danmark, på listan Large Cap, och med tickern ORSTED. Aktien har ett P/E-tal på 19.9 och P/S-tal på 6.8 baserat på vinsten och omsättningen för de senaste 12 månaderna.

Orsted (DK) utdelning och direktavkastning

Aktieutdelning innebär att ett företag delar ut en del av sitt överskott till sina aktieägare. Vanligtvis sker det när ett bolag går med vinst och då väljer att dela ut en viss del av vinsten. Direktavkastning är ett mått på hur stor utdelningen är i förhållande till företagets aktuella aktiekurs.

Mer information om bolagets aktieutdelning och direktavkastning kan du finna hos Börsdata.

Orsted (DK) senaste utdelning är 11.5 DKK per aktie, vilket innebär en direktavkastning på 1.3% baserat på de senaste rullande 12 månaderna.

Orsted (DK) Avanza – se aktiekurs idag

Se Orsted (DK) senaste aktiekurs och köp aktien hos någon av storbankerna eller hos de populära nätmäklarna, Avanza och Nordnet, som har lättanvända appar och smidiga tjänster som ligger i framkant.

Nyheter Orsted (DK) – analys och riktkurs

I vårt nyhetsflöde nedan hittar du olika typer av nyheter, där det kan röra sig om allt från videos, blogginlägg, aktie analys, rekommendation och riktkurs, rapport och pressmeddelanden som rör bolaget och aktien Orsted (DK).
Visa hela beskrivningen ▼
Bildkälla:

Börskollen rekommenderar

Tjänster vi kan rekommendera till dig som vill handla aktier i Orsted (DK).

⭐⭐⭐⭐⭐

  • Sveriges nöjdaste kunder 11 år i rad
  • Handla aktier, fonder och derivat
  • Bli kund snabbt, enkelt och gratis
Skapa konto idag
Nyheter
Blogginlägg
Videos
Insynshandel
Pressmeddelanden
Analyser

Vi har inte hittat några nyheter än.

Mer om Orsted (DK)

Orsted (DK)

TickerORSTED
ListaLarge Cap
LandDanmark
SektorKraftförsörjning
BranschVindkraft
Börsvärde368 674 MDKK
Omsättning69 867 MDKK
Vinst18 516 MDKK
P/E19.9
P/S6.8
Utdelning11.5 DKK
Direktavkastning1.3%

Handla aktien

Analysera aktien

Mer info om bolaget

Bevaka aktien Orsted (DK)

Bevaka med pushnotiser


Vill du få en automatisk notis när det kommer en nyhet om Orsted (DK)? Då rekommenderar vi att du laddar ner vår app idag!


Kom igång med bolagsbevakning i appen på 3 minuter