Eolus Vind (EOLU B) aktie | Alla nyheter - Börskollen
Bolagssidan är framtagen i samarbete med
Bildkälla:
Att investera dina pengar innebär alltid en risk. Sidan kan innehålla/innehåller reklam eller affiliatelänkar.

Eolus Vind aktie

🔔 Skapa bevakning

EOLU B  

Eolus Vind är verksamma inom energisektorn. Bolaget projekterar och uppför vindkraftsanläggningar. Projekten realiseras främst genom försäljning av nyckelfärdiga anläggningar. Bolagets vision är att skapa värden i alla led inom ramen för projektering, etablering och drift av anläggningar för förnybar energi. Störst verksamhet återfinns inom Europa och Nordamerika.

Eolus Vind tillhör sektorn Kraftförsörjning och branschen Vindkraft. Bolaget har ett börsvärde på 4 100 MSEK, en omsättning på 2 176 MSEK och med ett resultat på 62 MSEK under de senaste rullande 12 månaderna.

Mer om aktien Eolus Vind

En aktie är en andel av ett företag, närmare bestämt ett aktiebolag. Om du köper Eolus Vind (EOLU B) aktien idag blir du omgående delägare i bolaget och har då även rätt att ta del av eventuell framtida aktie utdelning.

Eolus Vind aktie handlas på börsen i Sverige, på listan Mid Cap, och med tickern EOLU B. Aktien har ett P/E-tal på 66 och P/S-tal på 1.4 baserat på vinsten och omsättningen för de senaste 12 månaderna.

Eolus Vind utdelning och direktavkastning

Aktieutdelning innebär att ett företag delar ut en del av sitt överskott till sina aktieägare. Vanligtvis sker det när ett bolag går med vinst och då väljer att dela ut en viss del av vinsten. Direktavkastning är ett mått på hur stor utdelningen är i förhållande till företagets aktuella aktiekurs.

Mer information om bolagets aktieutdelning och direktavkastning kan du finna hos Börsdata.

Eolus Vind senaste utdelning är 2 SEK per aktie, vilket innebär en direktavkastning på 1.2% baserat på de senaste rullande 12 månaderna.

Eolus Vind Avanza – se aktiekurs idag

Se Eolus Vind senaste aktiekurs och köp aktien hos någon av storbankerna eller hos de populära nätmäklarna, Avanza och Nordnet, som har lättanvända appar och smidiga tjänster som ligger i framkant.

Nyheter Eolus Vind – analys och riktkurs

I vårt nyhetsflöde nedan hittar du olika typer av nyheter, där det kan röra sig om allt från videos, blogginlägg, aktie analys, rekommendation och riktkurs, rapport och pressmeddelanden som rör bolaget och aktien Eolus Vind.
Visa hela beskrivningen ▼
Bildkälla:

Börskollen rekommenderar

Tjänster vi kan rekommendera till dig som vill handla aktier i Eolus Vind.

⭐⭐⭐⭐⭐

  • Sveriges nöjdaste kunder 11 år i rad
  • Handla aktier, fonder och derivat
  • Bli kund snabbt, enkelt och gratis
Skapa konto idag
Nyheter
Blogginlägg
Videos
Insynshandel
Pressmeddelanden
Analyser

Vi har inte hittat några nyheter än.

Mer om Eolus Vind

Eolus Vind

TickerEOLU B
ListaMid Cap
LandSverige
SektorKraftförsörjning
BranschVindkraft
Börsvärde4 100 MSEK
Omsättning2 176 MSEK
Vinst62 MSEK
P/E66
P/S1.4
Utdelning2 SEK
Direktavkastning1.2%

Handla aktien

Analysera aktien

Mer info om bolaget

Bevaka aktien Eolus Vind

Bevaka med pushnotiser


Vill du få en automatisk notis när det kommer en nyhet om Eolus Vind? Då rekommenderar vi att du laddar ner vår app idag!


Kom igång med bolagsbevakning i appen på 3 minuter