SavoSolar - Nyheter, insynshandel och pressmeddelanden - Börskollen
Bolagssidan är framtagen i samarbete med Savosolar
Bildkälla: Savosolar

Vad är Savosolar?

Savosolar

Savosolar är ett finskt bolag som tillverkar internationellt prisbelönade solfångare, vars energieffektivitet och energitäthet är bland de bästa på marknaden. De globala miljötrenderna med fokus på förnybar energi erbjuder Savosolar en enorm potential. Bolaget har ända sedan det grundades år 2009 djärvt satsat på att ta solenergi till en helt ny nivå.

Leveranserna av de effektiva solfångarna inleddes i juni 2011 och sedan dess har bolaget levererat över 50 000 kvadratmeter solfångare till sina kunder i 18 länder på fyra kontinenter. En stark ställning på den ledande marknaden i Danmark vad gäller storskaliga solvärmeanläggningar, utmärkt kundrespons och övertygande testresultat från oberoende forskningsinstitut bevisar att Savosolars solfångare fungerar så som vi har lovat.

Bolagets omsättning har under de senaste åren fördubblats från år till år. Samtidigt har investeringarna i den kommande tillväxten och i utvecklingsarbetet belastat lönsamheten. I en tid av kraftig tillväxt fortsätter bolaget investera för att kunna svara mot efterfrågan på marknaden. En modernisering av ytbeläggningslinjen, som har fördubblat vår kapacitet, samt förnyandet av monteringslinjens automation i syfte att motsvara ytbeläggningens kapacitet och hastighet har utgjort våra senaste investeringar inom produktionen. Samtidigt har vi med hjälp av andra utvecklingsåtgärder märkbart ökat produktionens effektivitet, vilket betyder att antalet arbetstimmar som används för att tillverka solfångarna har minskat med en tredjedel jämfört med tidigare.

Endast 18 månader efter att förtaget grundats, vann Savosolar världens mest prestigefyllda solenergipris – Intersolar Award. Priset tilldelades för utvecklingen av Direct Flow-absorbatorn, som än i dag utgör hjärtat i världens mest effektiva plana solfångare.

Om Savosolars aktie

Bolagets aktie handlas på First North Growth Market i Sverige sedan den 2 april 2015 under symbolen ”SAVOS” och på marknadsplatsen First North Growth Market i Finland sedan den 24 april 2015 under symbolen ”SAVOH”.
Visa hela beskrivningen
Bildkälla: Savosolar
Nyheter
Blogginlägg
Videos
Insynshandel
Pressmeddelanden
Nyhet | Finwire / Börskollen

Savosolar ingått låneavtal med Nordea

Savosolar har ingått ett låneavtal med Nordea om bankgarantier på maximalt 0,9 miljoner euro.

Nordea Bank
Nordea Bank (DK)
Nordea Bank (FI)
SavoSolar
10 Sep 2020 10:13

Du har väl inte missat våra bolagssidor?

Här hittar du allt om ett enskilt bolag. Utöver nyheter, videos, blogginlägg och insynshandel så hittar du även nyckeltal och bra relaterade länkar till bolagens hemsida men även direktlänkar till verktyg för analys m.m.

Vi har inte hittat några nyheter än.

Om Savosolar

SavoSolar

Sidan kan innehålla länkar till samarbetspartners
TickerSAVOS
ListaFirst North
LandSverige
SektorKraftförsörjning
BranschSolkraft
Börsvärde84 MSEK
Omsättning64 MSEK
Vinst-53 MSEK
P/E-1.6
P/S1.5

Analysera/handla aktien

Mer info om bolaget

Bevaka aktien SavoSolar

Bevaka med pushnotiser


Vill du få en automatisk notis när det kommer en nyhet om SavoSolar? Då rekommenderar vi att du laddar ner vår app idag!


Kom igång med bolagsbevakning i appen på 3 minuter

Twitter