Affärsvärlden: Åtta aktier att ha koll på – stora och små
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen Börs & Finans

Affärsvärlden: Åtta aktier att ha koll på – stora och små

Affärsvärlden:

Affärsvärlden har analyserat och identifierat åtta aktier som kan vara värda att hålla ögonen på under andra halvåret av 2024. Bland dessa finns både små och stora bolag inom olika branscher som kan erbjuda intressanta investeringsmöjligheter.

  • Okea: Utdelning kan återupptas, 17% direktavkastning möjlig
  • Paradox: Förväntningar kring nya spel kan vända aktiens trend
  • Paxman: Fortsatt tillväxt kan snabbt sänka värderingen

Okea: Potential för hög direktavkastning

Det mindre norska oljebolaget Okea handlas nu under p/e 3 framåtblickande. Enligt Affärsvärlden finns det en intressant trigger för aktien i form av besked om utdelning nästa år. Om utdelningen återupptas på samma nivå som föregående år kan direktavkastningen nå 17 procent. Läs mer på Finwire.

Paradox: Möjlig vändning med nya spel

Affärsvärlden spekulerar kring när botten kan vara nådd för Paradox Interactive. Bolagets mest populära egenutvecklade spel går starkt och en uppföljare kan markera en vändning. Affärsvärldens "stalltips" är att Europa Universalis V kan bli en sådan uppföljare som skulle kunna förbättra sentimentet kring aktien under 2025.

Paxman: Tillväxt kan sänka värderingen

För Paxman, som utvecklar kylsystem för att minska håravfall vid kemoterapi, är framtiden ljus om bolaget kan fortsätta sin nuvarande tillväxt. Enligt Affärsvärlden kan värderingen snabbt falla till 10 gånger rörelsevinsten på 2025 års estimat om tillväxten håller i sig.

Vi på Börskollen anser att dessa analyser erbjuder en bra startpunkt för investerare som vill diversifiera sina portföljer. Genom att följa dessa bolag noggrant kan man fånga upp potentiella investeringsmöjligheter tidigt.

Övriga aktier på listan

Andra aktier som Affärsvärlden lyfter fram är Embellence, som bedöms vara lågt värderad runt 8,5 gånger rörelseresultatet, och Nibe, som för närvarande är i en operativ svacka men kan bli intressant att följa framöver.

Alcadon, som värderas till 9-10 gånger rörelsevinsten, har haft en svag efterfrågan men kan se en positiv utveckling under hösten. Slutligen nämns Humble, som har en hög efterfrågan inom vissa nischer som tillverkning av "soft bars" och kan gynnas av en konsument med mer i plånboken.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Om aktien Paradox Interactive

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt