Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Aktierna

Aktierna det snackas mest om just nu – Samhällsbyggnadsbolag mest omskrivet

Här är bolagen som under denna vecka har dominerat nyhetsflödet – veckans “snackisar” på börsen helt enkelt. Vi hittar bland annat bolagen Samhällsbyggnadsbolag, Humana och Tesla i toppen.

Högst nyhetsaktivitet – Bolagen som trendar denna vecka

Nedan sammanfattar vi de viktigaste nyheterna för bolagen med hög nyhetsaktivitet – detta så du snabbt kan få en uppfattning av läget i det fall du redan äger eller planerar att köpa aktien. Om du klickar på bolagsnamnet tar du dig direkt till vår bolagssida där du finner alla nyheter samlade i olika smidiga läsflöden.

1. Samhällsbyggnadsbolag

Samhällsbyggnadsbolaget i Norden äger och förvaltar bostads- och samhällsfastigheter. Visionen är att långsiktigt äga fastigheterna med fokus på förvaltning och vidareutveckling, där renovering och ombyggnation står för större delen av verksamheten. Störst andel av..

Nyheter om Samhällsbyggnadsbolag som dominerat i flödet denna vecka

Efter affärerna: Så ser Ilija Batljans portfölj ut just nu
Den pressade Ilija Batljan, fram tills alldeles nyligen VD för SBB, säljer aktier i logistikfastighetsbolaget Logistea för 290 miljoner kronor...

SBB senarelägger uppskjutna utdelningar
Fastighetsbolaget SBB:s redan uppskjutna utdelning senareläggs nu till nästa år...

Här hittar du mer nyheter och videos där Samhällsbyggnadsbolag nämns.

2. Humana

Humana är ett svenskt bolag med verksamhet inom vård och omsorg. Inom organisationen riktas huvudfokus mot individ- och familjeomsorg, personlig assistans, samt äldreomsorg. Bolaget erbjuder korttidsboenden samt särskilda boenden och de tjänster som erbjuds innefattar huvudsakligen personligt..

Nyheter om Humana som dominerat i flödet denna vecka

Här är torsdagens aktierekar
(Uppdateras) En färsk köprek och höjda riktkurser för Humana och en höjd rekommendation för Boliden finns med bland de aktierekar som publicerats på torsdagen...

Röd onsdag på börsen – men Humana tokrusar
På onsdagen stängde börsen på rött – för tredje dagen i rad. Dagens vinnare var Humana, som rusade nästan 50 procent, efter att bolaget fått ett glädjande besked.  Sommarvärmen på onsdagen fick termometern att klättra upp..

Här hittar du mer nyheter och videos där Humana nämns.

Börsen idag: Skaffa dig en snabb överblick över alla händelser på marknaden idag

Ta del av de viktigaste aktuella nyheterna för Stockholmsbörsen och omvärlden, ekonomisk kalender, rapportdatum och andra globala datapunkter samt kurser för populära index, råvaror, räntor, valutor och kryptovalutor som styr utvecklingen på Stockholmsbörsen.

Du hittar detta på vår sida Börsen idag där du kan följa utvecklingen för live dag för dag.

3. Tesla

Tesla är en amerikansk fordonstillverkare. Bolaget är specialiserade inom eldrivna fordon, där fordonen helt ämnas drivas på el under samma varumärke. Bolaget har även ett globalt supercharger nätverk som möjliggör snabb laddning innan avfärd. Produktionen av bilarna utgår ifrån egna..

Nyheter om Tesla som dominerat i flödet denna vecka

Barclays: Köp AI-aktier vid dippar
Barclays anser att man bör utnyttja dippar i AI-relaterade aktier eftersom deras värderingar inte ser ansträngda ut trots den starka utvecklingen i år.  Kommentaren ges när Nvidia backar 1,4 procent i förhandeln. Aktien är den med..

Rejäl uppförsbacke för Tesla Semi – lastbilar återkallas
Det går inte riktigt som Elon Musk hade tänkt sig när det gäller el-lastbilarna Tesla Semi. Nu återkallas lastbilarna och då uppstår frågan hur få fordon som egentligen finns på marknaden. Det var med pompa och ståt som Elon..

Här hittar du mer nyheter och videos där Tesla nämns.

4. Getinge

Getinge är en global leverantör av tekniska lösningar för sjukvårdsindustrin. Bolaget är en utvecklare samt tillverkare av lösningar som används inom operationssalar, intensivvårdsenheter och sterilcentraler. Dessa används exempelvis för infektionskontroll, IT-system, patienthantering,..

Nyheter om Getinge som dominerat i flödet denna vecka

Getinges vinstvarning skakar Stockholmsbörsen
Krisande fastighetsbolag och vinstvarningar inom medicintekniksektorn sammanfattar måndagen på Stockholmsbörsen, som både öppnade och stängde på rött.  Det blev en tveklöst dyster start på midsommarveckan för..

Alla Affärsvärldens analyser vecka 25
Analyser av Knowit, IAR Systems, Getinge, Observit, Humble Group, SBB, Enea samt Afv-portföljen, Börsgolvet, Investeraren, Råduppföljning, Insiderkollen, nytt poddavsnitt och rapportkalender vecka 26...

Här hittar du mer nyheter och videos där Getinge nämns.

5. Avanza Bank

Avanza Bank bedriver bankverksamhet. Tjänsterna som levereras inkluderar bland annat sparande i aktier, fonder, sparkonton samt diverse pensionserbjudanden. Kunderna består av både privata aktörer samt företagskunder, med störst närvaro inom den nordiska marknaden. Tjänsterna nås..

Nyheter om Avanza Bank som dominerat i flödet denna vecka

Fonderna som rusar i AI-haussen
En av de mest populära svenska teknikfonderna är bara aningen efter de tre bästa amerikanska. Även Avanzas hånade nytillskott klämmer sig in på topplistan som helt dominera av teknik när haussen för AI-aktier fortsätter. Här är..

Sparekonomen Nicklas Andersson och sju till lämnar Avanza
Avanza Bank meddelar att Anders Karlsson, chef för produkt amp; teknik, började sin tjänst hos bolaget förra veckan...

Här hittar du mer nyheter och videos där Avanza Bank nämns.

Vill du skapa en bevakning av ett bolag som nämns ovan?

Börskollen finns på webben, men för en bättre upplevelse och möjlighet att skapa bevakningar för dina favoritbolag rekommenderar vi att du även laddar ner Börskollen som app. Vår aktie- och ekonomiapp är helt gratis och finns tillgänglig för både iPhone/iOS- och Android-telefoner.

1000+ betyg på App Store och Google Play
Alla nyheter samlade på ett ställe
Skapa bevakningar av aktier
Pushnotis när något händer
Helt kostnadsfri

❤️ Gratis: Prenumerera på vårt nyhetsbrev med heta aktiecase och ladda ner vår app för bolagsbevakning!

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Om aktien Avanza Bank

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt