Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Aktierna

Aktierna det snackas mest om just nu – Samhällsbyggnadsbolag och SAS toppar listan

Här är bolagen som under denna vecka har dominerat nyhetsflödet – veckans “snackisar” på börsen helt enkelt. Vi hittar bland annat bolagen Samhällsbyggnadsbolag, SAS och A.P. Moller Maersk i toppen.

Högst nyhetsaktivitet – Bolagen som trendar denna vecka

Nedan sammanfattar vi de viktigaste nyheterna för bolagen med hög nyhetsaktivitet – detta så du snabbt kan få en uppfattning av läget i det fall du redan äger eller planerar att köpa aktien. Om du klickar på bolagsnamnet tar du dig direkt till vår bolagssida där du finner alla nyheter samlade i olika smidiga läsflöden.

1. Samhällsbyggnadsbolag

Samhällsbyggnadsbolaget i Norden äger och förvaltar bostads- och samhällsfastigheter. Visionen är att långsiktigt äga fastigheterna med fokus på förvaltning och vidareutveckling, där renovering och ombyggnation står för större delen av verksamheten. Störst andel av..

Nyheter om Samhällsbyggnadsbolag som dominerat i flödet denna vecka

SBB passerar 30% i JM: "En passiv flaggning"
SBB passerar 30% av aktiekapitalet i JM, vilket är gränsen för budplikt...

Analysguiden ser potentiell uppsida i SBB framöver - sänker dock riktkursen till 38 kronor
Analysguiden noterar att fastighetsbolaget SBB:s aktie handlas långt under det rapporterade substansvärdet, vilket man bedömer skulle kunna medföra en potentiell uppsida framöver. I en färsk analys revideras dock riktkursen och..

Här hittar du mer nyheter och videos där Samhällsbyggnadsbolag nämns.

2. SAS

SAS är ett skandinaviskt flygbolag. Flygrutterna består av inrikes- och utrikesflyg, med Europa, Nordamerika och Asien som dominerande resmål. Övrig verksamhet som bolaget bedriver förutom passagerarflyg innefattar även transport- och frakttjänster, samt markhantering och tekniskt underhåll..

Nyheter om SAS som dominerat i flödet denna vecka

SAS-toppar avstår bonus för 2021
På pappret har 30-talet toppchefer och nyckelpersoner inom SAS haft möjlighet att få extra utbetalningar från 2021, men nu meddelar bolaget att cheferna avstår från bonusen. På ett separat konto för SAS högsta ledning har ett..

Pilotfacken säger ja till SAS-avtal
Det svenska, danska och de norska pilotfacken har gett grönt ljus till piloternas nya kollektivavtal, uppger facken. Tidsfristen för omröstningarna löpte ut natten till lördagen...

Här hittar du mer nyheter och videos där SAS nämns.

Börsen idag: Skaffa dig en snabb överblick över alla händelser på marknaden idag

Ta del av de viktigaste aktuella nyheterna för Stockholmsbörsen och omvärlden, ekonomisk kalender, rapportdatum och andra globala datapunkter samt kurser för populära index, råvaror, räntor, valutor och kryptovalutor som styr utvecklingen på Stockholmsbörsen.

Du hittar detta på vår sida Börsen idag där du kan följa utvecklingen för live dag för dag.

3. A.P. Moller Maersk

A.P Møller -Mærsk är verksamma inom transport – och logistikbranschen. Idag tillhandahålls godstransport och infrastruktur för industriportar, med särskilt fokus på containertransport. Verksamhet innehas på global nivå och styrs utifrån koncernens dotterbolag, som erbjuder ett brett..

4. Isofol Medical

Isofol Medical är ett biotechbolag med inriktning mot onkologi. Bolaget utvecklar cancerläkemedlet arfolitixorin. Arfolitixorin är en läkemedelskandidat som främst är avsett för behandling av kolorektalcancer (CRC), en av de vanligaste formerna av cancer. Isofol utvecklar även arfolitixorin..

Nyheter om Isofol Medical som dominerat i flödet denna vecka

DNB kapar Isofols motiverade värde efter misslyckade studien
Norska banken DNB ser med besvikelse på att bioteknikbolaget Isofol Medicals fas 3-studie AGENT varken mötte det primära eller sekundära effektmåttet. I en färsk uppdragsanalys sänker man aktiens motiverade värde till 0-3 kronor..

Kurskollaps i Isofol Medical
Efter misslyckad fas-3-studie..

Här hittar du mer nyheter och videos där Isofol Medical nämns.

5. Volvo

Volvo (Volvo lastvagnar) är en global tillverkare av lastbilar, bussar, anläggningsmaskiner och marin- och industrimotorer. Volvokoncernen tillhandahåller även kompletta finansiella tjänster och tillhörande service. Bolaget har en verksamhet med ett flertal produktionsanläggningar på global..

Nyheter om Volvo som dominerat i flödet denna vecka

Volvos värde varar
Lastvagnsjätten Volvo kom med en bra rapport...

Här är världens dyraste diesel
Att dieselpriset i Sverige är skyhögt vet alla som någonsin besökt en mack det senaste halvåret. Men hur ligger vi till på den globala arenan? Här följer en lista på fem länder med dyrast diesel samt vad det kostar att tanka..

Här hittar du mer nyheter och videos där Volvo nämns.

Vill du skapa en bevakning av ett bolag som nämns ovan?

Börskollen finns på webben, men för en bättre upplevelse och möjlighet att skapa bevakningar för dina favoritbolag rekommenderar vi att du även laddar ner Börskollen som app. Vår aktie- och ekonomiapp är helt gratis och finns tillgänglig för både iPhone/iOS- och Android-telefoner.

1000+ betyg på App Store och Google Play
Alla nyheter samlade på ett ställe
Skapa bevakningar av aktier
Pushnotis när något händer
Helt kostnadsfri

❤️ Gratis: Prenumerera på vårt nyhetsbrev med heta aktiecase och ladda ner vår app för bolagsbevakning!

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Om aktien A.P. Moller Maersk

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt