Aktierna det snackas mest om just nu – SAS och Elekta toppar listan
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Aktierna det snackas mest om just nu – SAS och Elekta toppar listan

Aktierna

Här är bolagen som under denna vecka har dominerat nyhetsflödet – veckans “snackisar” på börsen helt enkelt. Vi hittar bland annat bolagen SAS, Elekta och Twitter i toppen.

Högst nyhetsaktivitet – Bolagen som trendar denna vecka

Nedan sammanfattar vi de viktigaste nyheterna för bolagen med hög nyhetsaktivitet – detta så du snabbt kan få en uppfattning av läget i det fall du redan äger eller planerar att köpa aktien. Om du klickar på bolagsnamnet tar du dig direkt till vår bolagssida där du finner alla nyheter samlade i olika smidiga läsflöden.

1. SAS

SAS är ett skandinaviskt flygbolag. Flygrutterna består av inrikes- och utrikesflyg, med Europa, Nordamerika och Asien som dominerande resmål. Övrig verksamhet som bolaget bedriver förutom passagerarflyg innefattar även transport- och frakttjänster, samt markhantering och tekniskt underhåll..

Nyheter om SAS som dominerat i flödet denna vecka

Spararna storköpte i SAS under sommarraset
Spararnas köp i SAS och Norwegian fortsatte under sommaren...

SAS: Alla kunder ska kompenseras
Flygbolaget SAS gör ännu en miljardförlust. Resenärer som fått sina flyg inställda i sommar ska dock kompenseras. Det lovar vd:n Anko van der Werff i en TT-intervju...

Här hittar du mer nyheter och videos där SAS nämns.

2. Elekta

Elekta är verksamma inom medicinteknik. Bolaget är specialiserade inom utvecklingen av kliniska lösningar för behandling av cancer och diverse hjärnsjukdomar. Elektas behandlingssystem och planeringsmjukvara för strålterapi och strålkirurgi samt övriga mjukvarusystem används inom..

Nyheter om Elekta som dominerat i flödet denna vecka

Alla Affärsvärldens analyser vecka 34
Analyser av Ørsted, Plejd, Haypp, Semcon, Nordisk Bergteknik, Awardit, Surgical Science, SKF och Elekta samt BuyHold-portföljen, Utdelningsportföljen, Golvet, Investeraren, Insiderkollen, Råduppföljning och Rapportkalender vecka 35...

Affärsvärlden bedömer Elekta är långsiktigt intressant, men hög osäkerhet på kort sikt
Orderingången minskade för strålterapibolaget Elekta i första kvartalet. Även marginalerna pressades och utvecklingen ser ut att bestå kommande kvartal. Det skriver Affärsvärlden i en kommentar på fredagen. Tidningen konstaterar..

Här hittar du mer nyheter och videos där Elekta nämns.

Börsen idag: Skaffa dig en snabb överblick över alla händelser på marknaden idag

Ta del av de viktigaste aktuella nyheterna för Stockholmsbörsen och omvärlden, ekonomisk kalender, rapportdatum och andra globala datapunkter samt kurser för populära index, råvaror, räntor, valutor och kryptovalutor som styr utvecklingen på Stockholmsbörsen.

Du hittar detta på vår sida Börsen idag där du kan följa utvecklingen för live dag för dag.

3. Twitter

Twitter driver en social nätverkstjänst. Bolaget erbjuder en global plattform för allmänheten att publicera korta meddelanden i realtid. Varje användare har ett personligt konto där denne kan välja att publicera en tweet - Ett kort meddelande bestående av max 140 tecken. Twitter grundades..

Nyheter om Twitter som dominerat i flödet denna vecka

Elon Musk i blåsväder efter flygresa på nio minuter
Tesla och SpaceX vd Elon Musk rör ännu en gång upp känslor. Denna gång med anledning av en nio minuter lång flygresa mellan San Jose till San Francisco, skriver The New York Post. Flygskammen fick precis ett ansikte och det tillhör..

Teslas säregna styrdon faller sönder
Den märkliga, halva ratten i de uppdaterade versionerna av Teslas gamla trotjänare Model S respektive X, har kritiserats för sin okonventionella form. Nu har den också visat sig hålla extremt låg kvalitet. En rad Twitter-användare..

Här hittar du mer nyheter och videos där Twitter nämns.

4. Hennes & Mauritz

Hennes & Mauritz är en detaljhandelskedja. Utbudet består av kläder, skor och accessoarer och inom koncernen återfinns även varumärkena COS, Monki, Weekday, Cheap Monday samt Other Stories. Idag driver bolaget även affärsverksamhet inom heminredning via H&M Home. Verksamhet innehas inom..

Nyheter om Hennes & Mauritz som dominerat i flödet denna vecka

Fortsatta protester mot H&M:s kontorskrav
Klädjätten H&M:s beslut att tvinga tjänstemän att vara mer fysiskt på kontoret har utlöst starka protester bland medarbetarna. Som Dagens PS kunde berätta i veckan, med hänvisning till Breakit (se länk under artikel), att många..

Uppror på H&M efter nya kontorsordern – 1000 har skrivit på protestlista
H&M inför nya regler och kräver att de anställda återvänder till det fysiska kontoret. Medarbetare protesterar men ledningen håller fast vid sitt beslut.“Det är viktigt att i större utsträckning träffas fysiskt”, säger..

Här hittar du mer nyheter och videos där Hennes & Mauritz nämns.

5. SKF

SKF är en global tillverkare inom lager, tätningar, mekatronik och smörjsystem. Produktportföljen består av kullager, hylsor, lagerhus, samt radialtätningar. Eftermarknadsservicen berör huvudsakligen teknisk support, underhållsservice, rådgivning samt utbildning inom arbetsområdet. SKF..

Nyheter om SKF som dominerat i flödet denna vecka

Alla Affärsvärldens analyser vecka 34
Analyser av Ørsted, Plejd, Haypp, Semcon, Nordisk Bergteknik, Awardit, Surgical Science, SKF och Elekta samt BuyHold-portföljen, Utdelningsportföljen, Golvet, Investeraren, Insiderkollen, Råduppföljning och Rapportkalender vecka 35...

Cevian Capitals ägande i SKF överstiger 5 procent av kapitalet
Cevian Capital har idag informerat SKF och Finansinspektionen om ett ägande i SKF om cirka 5,5 procent av utestående och registrerade aktier, vilket motsvarar cirka 3,5 procent av rösterna...

Här hittar du mer nyheter och videos där SKF nämns.

Vill du skapa en bevakning av ett bolag som nämns ovan?

Börskollen finns på webben, men för en bättre upplevelse och möjlighet att skapa bevakningar för dina favoritbolag rekommenderar vi att du även laddar ner Börskollen som app. Vår aktie- och ekonomiapp är helt gratis och finns tillgänglig för både iPhone/iOS- och Android-telefoner.

2000+ betyg på App Store och Google Play
Alla nyheter samlade på ett ställe
Skapa bevakningar av aktier
Pushnotis när något händer
Helt kostnadsfri

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Populära ekonominyheter

Om aktien Awardit

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt

Företag

Börskollen Sverige AB

Sjösavägen 8

124 55 Bandhagen

Sverige

Org.nr: 559236-5141

[email protected]

Kontakta oss

VD & Ansvarig utgivare

Daniel Åstrand

Grundare & IT

Kristoffer Matsson

Disclaimer

Börskollen Sverige AB (”Börskollen”) är inte finansiella rådgivare, står inte under finansinspektionens tillsyn och ger inga råd till dig. Detta innebär att investeringsbeslut baserade på information som direkt eller indirekt härrörande från Börskollen eller personer med koppling till Börskollen, alltid fattas självständigt av investeraren. Börskollen frånsäger sig allt ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av material härrörande från tjänsten Börskollen.


CFD-kontrakt

CFD-kontrakt är komplexa instrument som innebär stor risk för snabba förluster på grund av hävstången. 72% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna. Du bör tänka efter om du förstår hur CFD-kontrakt fungerar och om du har råd med den stora risken för att förlora dina pengar. Optioner och turbowarranter är komplexa finansiella instrument och du riskerar ditt kapital.

Copyright © 2024 Börskollen Sverige AB. All rights reserved.