Nyhet

Aktierna

Aktierna det snackas mest om just nu – SAS och Elekta toppar listan

Här är bolagen som under denna vecka har dominerat nyhetsflödet – veckans “snackisar” på börsen helt enkelt. Vi hittar bland annat bolagen SAS, Elekta och Twitter i toppen.

Högst nyhetsaktivitet – Bolagen som trendar denna vecka

Nedan sammanfattar vi de viktigaste nyheterna för bolagen med hög nyhetsaktivitet – detta så du snabbt kan få en uppfattning av läget i det fall du redan äger eller planerar att köpa aktien. Om du klickar på bolagsnamnet tar du dig direkt till vår bolagssida där du finner alla nyheter samlade i olika smidiga läsflöden.

1. SAS

SAS är ett skandinaviskt flygbolag. Flygrutterna består av inrikes- och utrikesflyg, med Europa, Nordamerika och Asien som dominerande resmål. Övrig verksamhet som bolaget bedriver förutom passagerarflyg innefattar även transport- och frakttjänster, samt markhantering och tekniskt underhåll..

Nyheter om SAS som dominerat i flödet denna vecka

Spararna storköpte i SAS under sommarraset
Spararnas köp i SAS och Norwegian fortsatte under sommaren...

SAS: Alla kunder ska kompenseras
Flygbolaget SAS gör ännu en miljardförlust. Resenärer som fått sina flyg inställda i sommar ska dock kompenseras. Det lovar vd:n Anko van der Werff i en TT-intervju...

Här hittar du mer nyheter och videos där SAS nämns.

2. Elekta

Elekta är verksamma inom medicinteknik. Bolaget är specialiserade inom utvecklingen av kliniska lösningar för behandling av cancer och diverse hjärnsjukdomar. Elektas behandlingssystem och planeringsmjukvara för strålterapi och strålkirurgi samt övriga mjukvarusystem används inom..

Nyheter om Elekta som dominerat i flödet denna vecka

Alla Affärsvärldens analyser vecka 34
Analyser av Ørsted, Plejd, Haypp, Semcon, Nordisk Bergteknik, Awardit, Surgical Science, SKF och Elekta samt BuyHold-portföljen, Utdelningsportföljen, Golvet, Investeraren, Insiderkollen, Råduppföljning och Rapportkalender vecka 35...

Affärsvärlden bedömer Elekta är långsiktigt intressant, men hög osäkerhet på kort sikt
Orderingången minskade för strålterapibolaget Elekta i första kvartalet. Även marginalerna pressades och utvecklingen ser ut att bestå kommande kvartal. Det skriver Affärsvärlden i en kommentar på fredagen. Tidningen konstaterar..

Här hittar du mer nyheter och videos där Elekta nämns.

Börsen idag: Skaffa dig en snabb överblick över alla händelser på marknaden idag

Ta del av de viktigaste aktuella nyheterna för Stockholmsbörsen och omvärlden, ekonomisk kalender, rapportdatum och andra globala datapunkter samt kurser för populära index, råvaror, räntor, valutor och kryptovalutor som styr utvecklingen på Stockholmsbörsen.

Du hittar detta på vår sida Börsen idag där du kan följa utvecklingen för live dag för dag.

3. Twitter

Twitter driver en social nätverkstjänst. Bolaget erbjuder en global plattform för allmänheten att publicera korta meddelanden i realtid. Varje användare har ett personligt konto där denne kan välja att publicera en tweet - Ett kort meddelande bestående av max 140 tecken. Twitter grundades..

Nyheter om Twitter som dominerat i flödet denna vecka

Elon Musk i blåsväder efter flygresa på nio minuter
Tesla och SpaceX vd Elon Musk rör ännu en gång upp känslor. Denna gång med anledning av en nio minuter lång flygresa mellan San Jose till San Francisco, skriver The New York Post. Flygskammen fick precis ett ansikte och det tillhör..

Teslas säregna styrdon faller sönder
Den märkliga, halva ratten i de uppdaterade versionerna av Teslas gamla trotjänare Model S respektive X, har kritiserats för sin okonventionella form. Nu har den också visat sig hålla extremt låg kvalitet. En rad Twitter-användare..

Här hittar du mer nyheter och videos där Twitter nämns.

4. Hennes & Mauritz

Hennes & Mauritz är en detaljhandelskedja. Utbudet består av kläder, skor och accessoarer och inom koncernen återfinns även varumärkena COS, Monki, Weekday, Cheap Monday samt Other Stories. Idag driver bolaget även affärsverksamhet inom heminredning via H&M Home. Verksamhet innehas inom..

Nyheter om Hennes & Mauritz som dominerat i flödet denna vecka

Fortsatta protester mot H&M:s kontorskrav
Klädjätten H&M:s beslut att tvinga tjänstemän att vara mer fysiskt på kontoret har utlöst starka protester bland medarbetarna. Som Dagens PS kunde berätta i veckan, med hänvisning till Breakit (se länk under artikel), att många..

Uppror på H&M efter nya kontorsordern – 1000 har skrivit på protestlista
H&M inför nya regler och kräver att de anställda återvänder till det fysiska kontoret. Medarbetare protesterar men ledningen håller fast vid sitt beslut.“Det är viktigt att i större utsträckning träffas fysiskt”, säger..

Här hittar du mer nyheter och videos där Hennes & Mauritz nämns.

5. SKF

SKF är en global tillverkare inom lager, tätningar, mekatronik och smörjsystem. Produktportföljen består av kullager, hylsor, lagerhus, samt radialtätningar. Eftermarknadsservicen berör huvudsakligen teknisk support, underhållsservice, rådgivning samt utbildning inom arbetsområdet. SKF..

Nyheter om SKF som dominerat i flödet denna vecka

Alla Affärsvärldens analyser vecka 34
Analyser av Ørsted, Plejd, Haypp, Semcon, Nordisk Bergteknik, Awardit, Surgical Science, SKF och Elekta samt BuyHold-portföljen, Utdelningsportföljen, Golvet, Investeraren, Insiderkollen, Råduppföljning och Rapportkalender vecka 35...

Cevian Capitals ägande i SKF överstiger 5 procent av kapitalet
Cevian Capital har idag informerat SKF och Finansinspektionen om ett ägande i SKF om cirka 5,5 procent av utestående och registrerade aktier, vilket motsvarar cirka 3,5 procent av rösterna...

Här hittar du mer nyheter och videos där SKF nämns.

Vill du skapa en bevakning av ett bolag som nämns ovan?

Börskollen finns på webben, men för en bättre upplevelse och möjlighet att skapa bevakningar för dina favoritbolag rekommenderar vi att du även laddar ner Börskollen som app. Vår aktie- och ekonomiapp är helt gratis och finns tillgänglig för både iPhone/iOS- och Android-telefoner.

1000+ betyg på App Store och Google Play
Alla nyheter samlade på ett ställe
Skapa bevakningar av aktier
Pushnotis när något händer
Helt kostnadsfri

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Mer från Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt