Analytiker justerar förväntningar efter Epirocs rapport
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen Börs & Finans

Analytiker justerar förväntningar efter Epirocs rapport

Analytiker

Efter att Epiroc, specialiserade på gruv- och bergbrytningsteknik, presenterade sina delårssiffror i går har flera analytiker reviderat sina prognoser. Företagets justerade rörelseresultat, orderingång och nettoomsättning kom alla in under förväntan, vilket ledde till justeringar bland analytikerna.

  • Handelsbanken sänker sina resultatprognoser för Epiroc för 2024-26 med 1-4 procent, men upprepar sina rekommendationer outperform och köp.
  • Kepler Chevreux sänker sina estimat med 1-2 procent för 2024-26, men upprepar sin rekommendation behåll med riktkursen 215 kronor.
  • DNB och Danske Bank sänker båda sina riktkurser för Epiroc, men upprepar sina köp-rekommendationer.

Handelsbanken uttrycker i sin analys att det fjärde kvartalet inte markerade marginalbotten som de hade trott. Trots detta förblir de positiva till företagets långsiktiga utsikter. "Vi fick se ett sekventiellt trendbrott vad gäller försäljnings- och administrationskostnaderna under det första kvartalet", skriver banken.

Kepler Chevreux om Epirocs kvartalsrapport

Kepler Chevreux påpekar i sin analys att rapporten inte nådde förväntningarna och att Epiroc inte fullt ut kunde dra nytta av den positiva trenden på marknaden. "Gruvefterfrågan är fortsatt stark, och givet uppgången i koppar- och guldpriserna bör detta fortsätta under en överskådlig framtid", skriver Kepler.

Detta rapporterar nyhetsbyrån Finwire om.

Riktkurser justeras

DNB sänkte sin riktkurs för Epiroc till 230 kronor (från 235) men upprepar sin köprekommendation. Danske Bank följde efter genom att sänka sin riktkurs till 225 kronor (från 230) men upprepar också sin köprekommendation.

Vi på Börskollen kommer fortsätta följa utvecklingen för Epiroc och hålla våra läsare uppdaterade om eventuella förändringar.

Börskollen om Epiroc

Epiroc är ett bolag som vi samlar in data om. Bolaget är från Sverige och handlas med tickern EPI B på Large Cap. Epiroc verkar inom sektorn Industri och aktien har 17625 st ägare hos Avanza samt 4070 st ägare hos Nordnet vid senaste mätningen av oss.

Epiroc är ett industribolag. Idag återfinns verksamhet främst inom gruv- infrastruktur samt råvaruindustrin. Olika produkter och tjänster som bolaget tillhandahåller inkluderar borriggar, aggregat, anläggningsutrustningar, samt lastmaskiner och ventilationssystem. Utöver erbjuds förbrukningsvaror, reservdelar samt eftermarknadsservice. Epiroc kom till som en avknoppning ur Atlas Copco och har idag sitt huvudkontor i Nacka.

Hos Börskollen hittar du löpande aktuell rapportering om Epiroc, så som nyheter, pressmeddelanden, analyser, rekommendationer, blankning, insynstransaktioner och mycket mer. Vi rekommenderar vår app för bästa koll.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Här lyfter vi fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
KOM IGÅNG

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Om aktien Epiroc

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt