Analytiker: Satsa på dessa finska storbolag inför rapporterna
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen Investeringstips

Analytiker: Satsa på dessa finska storbolag inför rapporterna

Analytiker:

Ålandsbanken har pekat ut en rad finska storbolag som erbjuder en fördelaktig risk/reward inför publiceringen av deras kvartalsrapporter för Q1. Bland de utvalda bolagen finns verkstadsbolaget Metso, försäkringsjätten Sampo, Nordea, UPM och Kesko.

  • Ålandsbanken ser positiv risk/reward hos en rad finska storbolag inför Q1-rapporterna
  • Metso, Sampo, Nordea, UPM och Kesko är alla storbolag som anses attraktiva av banken

Metso är ett av bolagen som Ålandsbanken betonar som fortsatt attraktivt värderat, trots en stark kursutveckling. Banken menar att bolagets kassaflöde kan överraska positivt, liksom en potentiell ny vd.

Sampo och Nordea bland de utvalda

Ålandsbanken nämner även Sampo, som haft ett svagt första kvartal på grund av dåligt väder i Norden. Banken påpekar dock att detta är känt och att dotterbolaget Hastings kan överraska positivt efter genomförda prishöjningar. Dessutom kan Sampo komma att flagga för nya återköp.

Nordea är ett annat företag på listan. Banken menar att Nordea är den lägst värderade nordiska banken, vilket inte är motiverat givet bolagets lönsamhet.

Detta rapporterar nyhetsbyrån Finwire om.

UPM och Kesko också på listan

Skogsbolaget UPM ses positivt på av Ålandsbanken, som tror på stöd från stärkt efterfrågan och förbättrade priser under resten av året. Detaljhandelskedjan Kesko är också med på listan, med låga förväntningar och rapportrisk, samt förväntningar på stigande intäkter under resten av året.

Generellt noterar vi på Börskollen att den finska börsen dras med en rabatt på 15 procent mot sitt historiska snitt. Detta skylls på en svag utveckling under 2024, vilket beror på en hög andel konjunkturkänsliga bolag, lågt nationellt aktieägande, få större tillväxtbolag och en orolig arbetsmarknad som lett till flera stora strejker på senare tid.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Om aktien Ålandsbanken

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt