Analytiker ser uppsida på 50 procent i kraschade folkaktien
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen Börs & Finans

Analytiker ser uppsida på 50 procent i kraschade folkaktien

Analytiker

Enligt den samlade analytikerkåren finns det fortfarande möjligheter att göra fynd bland Stockholmsbörsens bottenbolag. Ett av dessa bolag har en uppsida på nästan 50 procent, trots ett tufft år. Dagens Industri har sammanställt analytikernas syn på storbolagen som gått bäst och sämst under året.

  • Saab har gått upp 70 procent men nått sin topp.
  • Traton har potential att stiga ytterligare 20 procent.
  • Kinnevik kan klättra nära 50 procent enligt analytiker.

När halva 2024 har passerat går det att konstatera att Stockholmsbörsens large cap-bolag stigit med mer än 10 procent. Det finns dock bolag som gått åt andra hållet. När Dagens Industri sammanställer analytikernas syn på den här sektorn, så är det uppenbart att dessa tror på revansch för vissa av dem.

Klippläge i Kinnevik och Nibe

Bland bottenbolagen utmärker sig Kinnevik, som haft en tuff period på grund av negativa händelser i batterifabriken Northvolt. Trots detta ser analytikerna en potential för en uppgång på nära 50 procent, med en genomsnittlig riktkurs på 130 kronor.

Även värmepumpsbolaget Nibe har stor potential att lyfta, enligt de 15 analytiker som uppdaterat sina rekommendationer de senaste tre månaderna.

Däremot tror analytikerna inte på någon revansch för Intrum efter inkassobolagets mardrömsår. Tvärtom indikerar en genomsnittlig riktkurs på 17 kronor risk för ytterligare kursfall.

Fortsatt potential i en del av vinnarna

Försvarsindustribolaget Saab är en av de största vinnarna första halvåret, med en uppgång på hela 70 procent. Enligt analytikernas genomsnittliga riktkurser, som sammanställs av Bloomberg, har dock aktien nått sin topp.

Den tyska lastbilsjätten Traton har klättrat närmare 50 procent i år. Här ser analytikerkåren fortsatt potential. Ingen av de analytiker som följer bolaget har en säljrekommendation, och åtta av fjorton rekommenderar köp. Den genomsnittliga riktkursen ligger på 408 kronor, vilket innebär en uppsida på nära 20 procent.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Om aktien Saab

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt