Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Börsveckan

Börsveckan ger köpråd för två aktier

I sin senaste utgåva ger Börsveckan köpråd för kontraktstillverkaren Note och den danska medicinteknikföretaget Chemometec. Samtidigt råder tidningen till avvaktande inställning för en rad andra företag.

Enligt Börsveckan har NOTEs aktiekurs fallit kraftigt sedan förra årets högsta notering, vilket indikerar en tillväxttakt nära noll. Trots detta upprätthåller företaget prognoser om fortsatt stark tillväxt till 2024. Därför ser Börsveckan ingen anledning att ändra sitt köpråd för Note efter tredje kvartalsrapporten.

Avvaktande inställning för flera företag

Profilgruppen, en aktör inom aluminiumbranschen, har genomgått lednings- och styrelseförändringar och står inför svåra ekonomiska utsikter. Bolaget visar emellertid fortfarande goda vinster och värderas försiktigt, så Börsveckan rekommenderar att avvakta.

Börsveckan är också försiktig med BPC Instruments, trots att företaget uppvisar stark tillväxt och ökad lönsamhet. Aktiekursen har stigit kraftigt sedan tidningens senaste köpråd, vilket leder till rådet att avvakta och realisera eventuell vinst.

Detta skriver Börsveckan, rapporterar nyhetsbyrån Finwire.

Danska Chemometec får köpråd

Chemometec, ett företag inom det snabbt växande segmentet för medicinsk diagnostik, får köpråd av Börsveckan trots en nedgång i tillväxten för 22/23. Tidningen anser att risk/reward är attraktiv när aktiekursen handlas nära treårs lägsta, vilket gör det till ett attraktivt köp i tillväxtfacket.

Slutligen råder Börsveckan till avvaktande inställning för värmepumpsbolaget Nibe, Paxman och Raysearch, trots att dessa företag visar lovande tecken på tillväxt och återhämtning.

❤️ Gratis: Prenumerera på vårt nyhetsbrev med heta aktiecase och ladda ner vår app för bolagsbevakning!

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Populära ekonominyheter

Om aktien BPC Instruments

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt

Vi på Börskollen

Börskollen drivs av Kristoffer Matsson och Daniel Åstrand – båda med en lång erfarenhet och brinnande intresse för såväl entreprenörskap som för börsen, aktier, investeringar och privatekonomi. Vi korrekturläser och faktagranskar innehållet i största möjliga mån med undantag för innehåll från tredje part etc. Läs mer om tjänsten under om oss.

Kristoffer Matsson

Skribent & Grundare

Stort intresse för programmering, entreprenörsskap, ekonomi och börsen. Inflyttad Stockholmare från Dalarna med en utbildning i Systemvetenskap. När jag inte spenderar tiden vid skärmarna gillar jag att åka skidor och snickra. Investerar på lång och meddellång sikt och min investeringsfilosofi bygger till mångt och mycket på momentumstrategier med inslag av swingtrading. På Börskollen sköter jag det tekniska och skriver gärna guider om investeringar men även nyheter om börsen och specifika aktier.

Daniel Åstrand

Skribent & VD

Jag är ständigt nyfiken och vetgirig med ett brinnande intresse för börsen, aktier och olika former av investeringar såväl som bredare privatekonomi och entreprenörskap. Mitt intresse för de finansiella marknaderna inleddes under tidiga tonåren och är nu, nästan 20 år senare, starkare än någonsin. Jag har en bred bakgrund med utbildning inom ekonomi, Key Account Management och som egen företagare inom olika roller – men den enskilt bästa läraren är dock marknaden själv om du frågar mig.

Kontakta oss

Börskollen Sverige AB

Org.nr: 559236-5141

Email: [email protected]

Betygsätt oss

Disclaimer

Börskollen Sverige AB (”Börskollen”) är inte finansiella rådgivare, står inte under finansinspektionens tillsyn och ger inga råd till dig. Detta innebär att investeringsbeslut baserade på information som direkt eller indirekt härrörande från Börskollen eller personer med koppling till Börskollen, alltid fattas självständigt av investeraren. Börskollen frånsäger sig allt ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av material härrörande från tjänsten Börskollen.


CFD-kontrakt

CFD-kontrakt är komplexa instrument som innebär stor risk för snabba förluster på grund av hävstången. 72% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna. Du bör tänka efter om du förstår hur CFD-kontrakt fungerar och om du har råd med den stora risken för att förlora dina pengar. Optioner och turbowarranter är komplexa finansiella instrument och du riskerar ditt kapital.

Copyright © 2021 Börskollen Sverige AB. All rights reserved.