Börsveckan: Köpvärd duo – men denna kvartett bör du avvakta med
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Börsveckan: Köpvärd duo – men denna kvartett bör du avvakta med

Börsveckan:

Börsveckan har i sin senaste utgåva gett köpråd för investmentbolaget Conecjo och fordonskoncernen Traton. Samtidigt rekommenderar tidningen att avvakta med investeringar i Nibe, Kabe, New Wave och Storskogen, till följd av blandade resultat och en osäker marknad.

  • Börsveckan ger köpråd för Conecjo och Traton.
  • Tidningen lämnar ett avvakta-råd för Nibe, Kabe, New Wave och Storskogen.

Conecjo handlas för närvarande till en rejäl rabatt, men visade på ett antal ljuspunkter under fjärde kvartalet. Om denna trend fortsätter kan aktien framstå som relativt billig. Börsveckan skriver:

"En uppsida på 20 procent är inte våldsamt bra, men å andra sidan är det på rätt konservativa antaganden så kanske räcker det för ett köpråd i högriskfacket trots allt".

Traton och Nibe

Traton, som äger Scania, har haft en stark operativ utveckling trots att orderingången signalerar svagare tider. Tidningen bedömer att detta redan är inprisat i den låga värderingen, och ger aktien ett köpråd.

Å andra sidan slutade värmeteknikbolaget Nibe 2023 svagt, och aktien har inte presterat bra på sistone. Börsveckan bedömer att det finns mer fallhöjd när värderingen jämförs med företagets utsikter, och ger rådet att avvakta med investering i Nibe.

Detta skriver Börsveckan, rapporterar nyhetsbyrån Finwire.

Kabe, New Wave och Storskogen

Husvagns- och husbilstillverkaren Kabe hade tre bra kvartal under året, men såg en kraftig försäljningsminskning mot slutet av året. Börsveckan, som gav ett köpråd för Kabe i juni 2023, väljer nu att ta hem vinsten och sänka rådet till avvakta.

Varumärkesbolaget New Wave har levererat starka siffror under de senaste åren. Trots detta ser tidningen aktiens värdering som rimlig och väljer att ta hem vinsten och sänka rådet till avvakta.

Slutligen har förvärvskonglomeratet Storskogen varit en dålig investering sedan börsintroduktionen. Efter en svag rapport för fjärde kvartalet och hög osäkerhet väljer Börsveckan att fortsätta avvakta med investering i Storskogen.

Här på Börskollen fortsätter vi att hålla ett öga på dessa företags utveckling och rapportera om eventuella förändringar i deras marknadsposition.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Den här månaden har vi valt att lyfta fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
ÖPPNA KONTO

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Om aktien Traton

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt