Börsveckan lämnar två köp och fem avvakta
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Börsveckan lämnar två köp och fem avvakta

Börsveckan

I senaste numret av Börsveckan får investerare rådet att köpa aktier i infrastrukturbolaget Norva24 och e-handelsföretaget Nelly. Samtidigt rekommenderas avvaktan när det kommer till aktier i Tebede, Hexatronic, Musti, Kindred och Neobo.

Veckans köpråd

Under 2023 har infrastrukturbolaget Norva24 uppvisat imponerande tillväxt, både organiskt och genom förvärv. Trots att lönsamheten tidigare halkat efter, visade tredje kvartalet på en positiv trendvändning. Börsveckan menar nu att den aktuella kursnedgången erbjuder ett attraktivt köptillfälle med utsikt 12 månader framåt.

Nelly Group, verksamma inom e-handel, rapporterade en rörelsevinst under tredje kvartalet. Aktiens starka prestation under året har inte gått obemärkt förbi. Trots den pågående kursrusningen anser Börsveckan att aktiens värdering är tillräckligt lockande för att rekommendera ett köp.

Detta skriver Börsveckan, rapporterar nyhetsbyrån Finwire.

Avvakta med dessa fem aktier

Ägarbolaget Tebedes huvudsakliga verksamhet ligger inom Spolargruppen som fokuserar på fastighetsservice. Börsveckan menar dock att aktien är för högt värderad och rekommenderar därför en avvaktande position.

Hexatronic, ett företag inom fiberkommunikation, har sett sin aktie implodera efter två framgångsrika år. Med en dalande marknad och lågt förtroende från investerarna krävs en omstart för bolaget, enligt Börsveckan, som därför råder till avvaktan.

Husdjursbolaget Musti fick nyligen ett bud som Börsveckan tidigare stämplade som köpvärt. Budpremien ligger på 27 procent och tidningen menar att budnivån är bra, men rekommenderar ändå avvaktan.

Bettingbolaget Kindred har beslutat att lägga ner sin kostsamma satsning i USA och samtidigt skära ner på personal och kostnader. Medan detta kan vara klokt, minskar det också bolagets tillväxtpotential. Börsveckan råder därför till avvaktan här också.

Fastighetsbolaget Neobo har sett sin aktie stiga med över 30 procent sedan Börsveckan gav ett köpråd i våras. Trots den starka prestationen i fastighetssektorn väljer tidningen nu att sänka rådet till avvakta.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Den här månaden har vi valt att lyfta fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
KOM IGÅNG

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Om aktien Hexatronic

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt