DI tar paus i Karnell efter kraftig kursuppgång
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen Börs & Finans

DI tar paus i Karnell efter kraftig kursuppgång

DI

Dagens industri anser att det är läge för en paus i industriteknikbolaget Karnell, vars aktiekurs har fördubblats sedan noteringen för mindre än tre månader sedan. Di rekommenderade att teckna aktien inför listningen på grund av låg värdering. Nu, efter en betydande kursuppgång och förändrad värderingsbild, föreslår Di att ta hem en del av vinsten.

  • Karnells aktiekurs har fördubblats sedan noteringen.
  • Di rekommenderar nu att ta hem en del av vinsten.
  • Värderingsmultiplarna närmar sig etablerade förvärvsbolag.

Bakgrund och tidigare rekommendationer

Inför listningen av Karnell gav Dagens industri rådet att teckna aktien, bland annat på grund av dess låga värdering. Sedan noteringen har aktien rusat, delvis på grund av ett förvärv av det svenska företaget Ojop och en köprekommendation från SEB, som var det första analyshuset att börja bevaka aktien.

Detta skriver Dagens Industri, rapporterar nyhetsbyrån Finwire.

Förändrad värderingsbild

Med den nu ändrade värderingsbilden anser Dagens industri att det är dags att ta hem en del av vinsten. I en kommentar skriver tidningen: "Den försiktiga investeraren som varit med sedan introduktionen kan med gott samvete ta en paus och hämta hem lite vinst. Värderingsmultiplarna har på lite för kort tid gått från låga till att börja närma sig mer beprövade förvärvsbolag som Indutrade och Lagercrantz."

Vi på Börskollen håller med om att det är viktigt att vara uppmärksam på förändrade marknadsförhållanden och att ibland ta hem vinster för att säkra avkastningen. Karnells snabba kursuppgång och förändrade värdering skapar ett bra tillfälle för investerare att utvärdera sina positioner.

Börskollen om Karnell Group

Karnell Group är ett bolag som vi samlar in data om. Bolaget är från Sverige och handlas med tickern KARNEL B på Small Cap. Karnell Group verkar inom sektorn Finans & Fastighet och aktien har 8854 st ägare hos Avanza samt 301 st ägare hos Nordnet vid senaste mätningen av oss.

Karnell är en industriell teknikgrupp som fokuserar på tillväxt. Företagets mål är att köpa upp företag inom industriteknik och specialiserad produktion, för att sedan utveckla dessa genom att erbjuda strategisk rådgivning och initiativ för tillväxt, inklusive ytterligare förvärv och expansion till nya marknader. Karnell består av flera direktägda dotterbolag, indelade i två affärsområden: Produktbolag och Nischproduktion. Huvudkontoret ligger i Stockholm.

Hos Börskollen hittar du löpande aktuell rapportering om Karnell Group, så som nyheter, pressmeddelanden, analyser, rekommendationer, blankning, insynstransaktioner och mycket mer. Vi rekommenderar vår app för bästa koll.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Om aktien Karnell Group

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt