Efter rapporten: Storbanker höjer rekommendation för IT-konsulten
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen

Efter rapporten: Storbanker höjer rekommendation för IT-konsulten

Efter

Handelsbanken har justerat sin korta rekommendation för IT-konsultföretaget Knowit till 'behåll', från tidigare 'sälj', samtidigt som den långa rekommendationen förblir 'market perform'. Banken pekar på tecken på en stabiliserad trend i kapacitetsutnyttjande på den svenska marknaden. Även om effektiviseringsåtgärder hjälper, påverkas tillväxten negativt, menar banken.

  • Handelsbanken höjer den korta rekommendationen för Knowit från 'sälj' till 'behåll'.
  • Banken förutspår en minskning i organisk försäljning med 4,4% för helåret, men med en stabil rörelsemarginal.
  • Nordea har också höjt sin rekommendation för Knowit, från 'behåll' till 'köp'.

Handelsbanken förutser en minskad organisk försäljning med 4,4 procent för helåret för Knowit, men räknar samtidigt med en stabil rörelsemarginal på samma nivå. Enligt analytikerna var resultatet för första kvartalet något svagare än förväntat, vilket har lett till att de har sänkt sina resultatprognoser för 2024-2026 med mellan 0,7 och 2,7 procent.

Stabilisering i affärsområdet Solutions

Knowits affärsområde Solutions, som står för 55 procent av försäljningen, börjar stabilisera sig, menar bankens analytiker. "Vi tror att det värsta kan ligga bakom oss" skriver de i sin analys. Framtiden kan dock innehålla några stökiga kvartal, men med den låga värderingen bedömer Handelsbanken att nedsidan är begränsad.

Detta rapporterar nyhetsbyrån Finwire om.

Nordea höjer också sin rekommendation

Under morgonen har även Nordea valt att ändra sin inställning till Knowit. De höjer sin rekommendation från 'behåll' till 'köp'.

På Börskollen ser vi fram emot att följa utvecklingen för Knowit och hur marknaden reagerar på dessa nya rekommendationer. På vår sida Riktskurskollen kan du löpande följa analytikernas rekommendationsändringar för alla noterade bolag i Norden.

Börskollen om KnowIT

KnowIT är ett bolag som vi samlar in data om. Bolaget är från Sverige och handlas med tickern KNOW på Mid Cap. KnowIT verkar inom sektorn Informationsteknik och aktien har 6694 st ägare hos Avanza samt 1657 st ägare hos Nordnet vid senaste mätningen av oss.

Knowit är ett IT-konsultbolag. Bolaget erbjuder tjänster inom digitalisering och innefattar exempelvis digital marknadsföring, mobila- och molnbaserade lösningar samt IT-strategi och projektledning. Verksamheten styrs utifrån tre affärssegment: Knowit Experience, Knowit Insight samt Knowit Solutions. Bolaget etablerades 1990 och har främst verksamhet i Norden och Baltikum. Kunderna återfinns inom varierande branscher, från finans, offentlig sektor till telekom.

Hos Börskollen hittar du löpande aktuell rapportering om KnowIT, så som nyheter, pressmeddelanden, analyser, rekommendationer, blankning, insynstransaktioner och mycket mer. Vi rekommenderar vår app för bästa koll.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Här lyfter vi fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
KOM IGÅNG

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Om aktien Handelsbanken

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt