KnowIT (KNOW) aktie | Alla nyheter - Börskollen
Bolagssidan är framtagen i samarbete med
Bildkälla:
Sidan kan innehålla länkar till samarbetspartners

KnowIT aktie

KNOW  

Knowit är ett IT-konsultbolag. Bolaget erbjuder tjänster inom digitalisering och innefattar exempelvis digital marknadsföring, mobila- och molnbaserade lösningar samt IT-strategi och projektledning. Verksamheten styrs utifrån tre affärssegment: Knowit Experience, Knowit Insight samt Knowit Solutions. Bolaget etablerades 1990 och har främst verksamhet i Norden och Baltikum. Kunderna återfinns inom varierande branscher, från finans, offentlig sektor till telekom.

KnowIT tillhör sektorn Informationsteknik och branschen IT-Konsulter. Bolaget har ett börsvärde på 6 139 MSEK, en omsättning på 3 398 MSEK och med ett resultat på 234 MSEK under de senaste rullande 12 månaderna.

Mer om aktien KnowIT

En aktie är en andel av ett företag, närmare bestämt ett aktiebolag. Om du köper KnowIT (KNOW) aktien idag blir du omgående delägare i bolaget och har då även rätt att ta del av eventuell framtida aktie utdelning.

KnowIT aktie handlas på börsen i Sverige, på listan Mid Cap, och med tickern KNOW. Aktien har ett P/E-tal på 26.2 och P/S-tal på 1.8 baserat på vinsten och omsättningen för de senaste 12 månaderna.

KnowIT utdelning och direktavkastning

Aktieutdelning innebär att ett företag delar ut en del av sitt överskott till sina aktieägare. Vanligtvis sker det när ett bolag går med vinst och då väljer att dela ut en viss del av vinsten. Direktavkastning är ett mått på hur stor utdelningen är i förhållande till företagets aktuella aktiekurs.

Mer information om bolagets aktieutdelning och direktavkastning kan du finna hos Börsdata.

KnowIT senaste utdelning är 7 SEK per aktie, vilket innebär en direktavkastning på 2.2% baserat på de senaste rullande 12 månaderna.

KnowIT Avanza – se aktiekurs idag

Se KnowIT senaste aktiekurs och köp aktien hos någon av storbankerna eller hos de populära nätmäklarna, Avanza och Nordnet, som har lättanvända appar och smidiga tjänster som ligger i framkant.

Nyheter KnowIT – analys och riktkurs

I vårt nyhetsflöde nedan hittar du olika typer av nyheter, där det kan röra sig om allt från videos, blogginlägg, aktie analys, rekommendation och riktkurs, rapport och pressmeddelanden som rör bolaget och aktien KnowIT.
Visa hela beskrivningen ▼
Bildkälla:

Börskollen tipsar

Tjänster vi kan rekommendera till dig som vill bevaka, analysera eller handla aktier i KnowIT.

Bolagsbevakning
Investera
Analysera
Nyheter
Blogginlägg
Videos
Insynshandel
Pressmeddelanden

Vi har inte hittat några nyheter än.

Mer om KnowIT

KnowIT

TickerKNOW
ListaMid Cap
LandSverige
SektorInformationsteknik
BranschIT-Konsulter
Börsvärde6 139 MSEK
Omsättning3 398 MSEK
Vinst234 MSEK
P/E26.2
P/S1.8
Utdelning7 SEK
Direktavkastning2.2%

Analysera/handla aktien

Mer info om bolaget

Bevaka aktien KnowIT

Bevaka med pushnotiser


Vill du få en automatisk notis när det kommer en nyhet om KnowIT? Då rekommenderar vi att du laddar ner vår app idag!


Kom igång med bolagsbevakning i appen på 3 minuter